Home > I,Myself n Me > Kembali ke Pangkal Jalan

Kembali ke Pangkal Jalan

Lama sungguh tak update blog ni.. kenapa ye.. hmm sibuk dgn 5s kat opis. Banyak sungguh yang berlaku dalam sebulan ni.. tapi nak cerita yang recent event dulu.

As title indicate.. kembali ke pangkal jalan..

Last week ke BTN.. seminggu. Kali ni punya kursus tak lah seteruk dulu-dulu. Takde la jurulatih terjerit jerit, takde kena lari berkilometer overall ok lah. Naik bukit tetap kena jugak.. kononnya nak wujudkan semangat kerjasama ahli kumpulan coz naik bukit malam malam. Tak setuju lansung bab tu. Anyway.. dalam kursus kali ni.. kami didedahkan dengan apa sebenarnya tugas dan tanggungjawab kami terhadap negara. Ok lah tu.. takde sesi brain wash.. just sesi berkongsi pendapat dan cerita. Just mengingatkan kami sebelum mengambil sebarang keputusan.. kaji semua perkara.. ingat sejarah.. kembali ke pangkal jalan.

Lepas tu.. new kabinet line-up diumumkan. My comment is.. Bagus.. saiz dikecilkan sikit dan pilihan menteri agak ok. Best la org MITI. Kepada semua geng MOF.. TAHNIAH ye…hehehe

Tan Sri Nor, thanks n selamat menjalankan tugas di tempat baru.

Then komen kejadian di Thailand (pattaya). Apa kena la org Thai di.. menging ke hapa.. berapa teruk Thaksin tipu duit depa depa masih tegar menyokong Thanksin.. sampai sanggup memalukan negara dengan buat tunjuk perasaan n serang pemimpin negara lain. Nama baik Thailand tercemar. Yang herannya.. punya la jahat geng baju merah ni sampai rusuhan bahayakan pemimpin negara lain.. tapi kena tangkap je..

Kalau kes di sebelah Pattani dulu.. tunjuk perasaan skit je.. bulan puasa plak tu.. tentera siap tangkap, pijak, kumpul tembak dan macam macam lagi ke penduduk Islam. Apa sebenarnya pemikiran orang Thai ni ye? Tak malu ke kat negara lain? Geng baju merah dakwa ia satu kemenangan pada rakyat Thailand.. tapi menang ke kalu memalukan negara? Lupa ke mereka apa yang Thanksin buat dulu?

Janganlah keadaan yang sama berlaku kat negara kita ni. Harapnya semua orang akan bertindak menggunakan akal.. bukan rusuhan macam kat Thailand sekarang. Harapnya orang BN dan org PR tak lagi bergaduh tak tentu hala (mcm kat parlimen dulu, mcm kat terengganu dulu). Yang penting sekali.. ingat Malaysia negara kita semua.. kalau Malaysia kucar kacir kita semua nak duduk kat mana?

What ever it is.. ingatlah peristiwa 24 Ogos 1511.. Jangan biarkan ianya berlaku kembali k.

signature

Categories: I,Myself n Me
  1. April 14, 2009 at 9:12 am

    Wah Anis.. kesimpulan very the ada roh BTN.🙂

    Sangat setuju dengan komen pasal rakyat Thai tu… Dah la Thaksin tu bukannya 100% Made In Thailand…

    Ya Allah selamatkanlah Malaysia. Amin.

  2. ans78
    April 14, 2009 at 9:17 pm

    hahaha.. sangat lah BTN nyer kan..

    Actually despite the BTN course.. aku risau tgk keadaan kat negara kita la ni. Banyak sangat tunjuk perasaan and rusuhan.. Jauhkan lah perkara yang terjadi di Thailand dari berlaku di Malaysia..

  3. April 15, 2009 at 2:00 pm

    waiceh… lepas BTN je memasing patriotik.. pehtu haram…

    aku tak pi tengok lagi calon mak aku tu… tapi tatau lah…dia nak soh pi jugak

  4. azataq
    April 15, 2009 at 7:00 pm

    kata pun MALAYSIA BOLEH..tuh yg depa berani buat mcm2 tuh…MALAYSIA BOLEH

  5. April 16, 2009 at 10:02 pm

    HA BULEH LA SUNGGUH MESIA NIH…
    nak jadi apa? cacamarba ka belacan?

  6. wcx72
    May 5, 2009 at 2:42 am

    MALAYSIA mmg la buleh..tapi org2 MALAYSIA buleh kah??? itulah persoalannya..saya karam singh walia melaporkan utk TV3

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s