Home > I,Myself n Me > Zoom Sabah.. part 1

Zoom Sabah.. part 1

Sabah is well known for its beautiful beach and delicious seafood. Apart from it.. Sabah is also known for Mt Kinabalu the highest mountain in south east asia.. So having the opportunities to go there.. and a first time visit too so I must try to visit and taste them all…

OK.. First day.. arrival at KK airport terus ke hotel.. kebetulan hotel dekat dgn Gaya market.. jalan kaki tak sampai 200 meter pun. So destinasi pertama ke Pasar Gaya.. banyak brg jual kat sini and memang murah coz pasar ni seminggu sekali je.. hari ahad.. so kalau sesapa pi KK hari ahad boleh la ke pasar gaya ni.. but morning je ye..

dah jalan jalan. n habis kan duit skit pi jalan jalan ke bandar KK plak. Oh ya..  I went there dengan my dear sister.. ye la kan mana best jalan sorang sorang.. so banak la aksi di tgh bandar.. atas ikan comel.. ikan todak.. ikan lumba lumba.. hmm ade ke ikan kan tu kat sabah ye..?

Then we saw something that facinated us.. kat depan Filipino market tu.. ada sebarisan tukang jahit yang memberi perkhidmatan menjahit almost everything.. and what interesting is.. all of them is a male tailor. Malu kiter tau.. sebab kiter tak pandai menjahit tapi diaorang ni cekap betul.. hmm something that you could never see here in Semenanjung..

Di malam harinya kami menjamu selera di area kedai makan dekat pasar ikan masin tu.. sedap tul makan ketam bakan, ikan bakar n sotong… pastu kami try ulam.. seaweed kot.. tah la.. tak tau pun nama benda tu saja try makan.. rasa dia .. pelik skit.. tapi maybe coz kita tak biasa rasa.. apa ye nama ulam ni?

Ini lah ulam yang kami tak tau nama apa but just try la.. takde rasa sangat sebenarnya.. masin skit n pahit skit.. boleh la makan tapi ratah memang confirm tak jalan.. makan ngan nasik ok la..

Next.. perjalanan ke Kundasang

Categories: I,Myself n Me
  1. azataq
    May 6, 2009 at 11:20 am

    km penah jumpa ikan lumba2 kat sabah tu…ikan2 comei kena lah scuba bru jumpa..ikan todak x penah tau…heheheh

  2. ul
    May 6, 2009 at 2:27 pm

    bila gi sabah? kitorang gi sabah gak March hari tu.. the great kinabalu climbing! hahah.. sabah punya seafood mmg best

  3. azataq
    May 6, 2009 at 4:46 pm

    omboi…sungguh byk masa dia menulis blog sejak kursus2 nih…hehehehe….km ke along..km pi sabah lm dah…masa kicik2…nak juga nyampuk tau..walhal tau soklan tuh bkn tuk km

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s