Home > Hubby n Me > Sakit jiwa…

Sakit jiwa…

Kadang – kadang I wish I’m not the eldest in the family. I wish my life is as normal as others. I wish I have a fairytale family. But its all wistfull thinking.

Everbody know that I’m still without any children of my own. Not for the lack of trying mind you.. we’ve try almost everthing.. traditional, modern but still bukan rezeki kami. I always pray that one day my prayer would be answer and kami dikurniakan anak sendiri. Tapi yang sedih n sometimes menyakitkan hati.. people yang koonnya concerns but it feel like busybody. Antara ayat sakit jiwa yang selalu didengari..

  • Kenapa nak rancang.. anak tu rezeki
  • Jangan asyik kerja je.. dah tua nanti sapa nak jaga
  • Kamu ni tak jaga makanan ni..
  • Duit dah banyak bina la keluarga pulak..
  • Nah cuba pegang budak ni.. amik berkat

HELLOOOOO sapa la tak nak anak.. dah Allah tak bagi aku nak buat camne..  pastu suruh pegang budak amik berkat.. k*p*l* ho*** korang amik berkat. kalau as simple as that boleh dapat anak takde la org tunggu bertahun tahun kan..

Anyway yang actually menambahkan sakit jiwa is.. adik adik terchinta.. kenapa la sorang sorang tak habis habis get in trouble.  Kenapa la nak tambahkan masalah pada mak bapak n kakak yang masalah sendiri pun tak habis habis ni.

Tah la.. ujian tuhan kepada hambaNya yang kerdil ini… And dear friends n family.. I appreciate your concerns/caring that I’m still without children.. but PLEASE.. jangan la guna ayat ayat yang menyakitkan hati.. never come to conclusion that we’re not trying .

As long as ada any medication yang proven and tak salah dari segi syarak we’re willing to try.. Kalau dah takdir Ilahi bukan rezeki kami.. nak buat macam mana.. takkan nak salahkan DIA pulak.. giler apa..

Categories: Hubby n Me
  1. azataq
    June 15, 2009 at 10:56 pm

    mengigit kuku sambil membaca blog ini….

  2. June 16, 2009 at 1:36 pm

    the same sigh i heard from my sis (atiqah), bottom line, don’t give up,
    org tak abis kata, yg ada anak ni pun org kata gak, awat byk sgt & rapat?
    WTF?

  3. Juraidy
    June 19, 2009 at 3:06 pm

    Harian Metro:18-06-09 :-bayi perempuan yg baru dilahirkn di tigglkn didpn rmh di jln USJ2/USJ4,Sbg Jya bersama wang RM1. I’ve sent this msg to mother-in-law and she said “kijamnya..org yg nk ank,xdpt ank,yg ada dibuang plk”(dgn nada yg agk mrh,brgkali).

  4. ans78
    June 25, 2009 at 3:05 pm

    Ul – yup people will never stop.. sometimes just wnt to yell can you mind your own business..

    En. Lan – well some people are plain stupid. That’s how the world is.. Allah lebih mengetahui..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s