Home > Family > Wedding Planner

Wedding Planner

I love planning. Latest projek.. my sis wedding day. Plan wedding ni banyak perkara nak dibuat. Thanks God that this time my dear father setuju untuk guna katerer. Some of you might be shocked but yup.. my wedding and my brother wedding kitaorang buat gotong royong masak sendiri.

Adik beradik ayahanda ramai dlm 13 org masuk anak-anak mencapai la 100 kakitangan. memang la boleh gotong royong.. n what’s more my uncle n aunty sendiri sound dah kalu tak masak sendiri diaorang datang hari kenduri je la. Tapi memandangkan sekarang di semua uncle n aunty dah tua tua. tak larat dah nak buat kenduri kendara ni. So akak sebagai wedding planner decide cari katerer.. belanja rasanya sama je.

Last week dah confirm dgn katerer..  my dear mother yang memang pandai tawar menawar tu manage dapat pakej RM7 per pax. Murah sangat tau.. sebabnya.. for every 300 pax, free satu khemah, mkn pegantin included, kek 2 -3 kilo (selalunya dia buat 2 tingkat), makanan- ayam,daging,gulai n acar, air n buah. murahkan…

Cenderahati nak kasi tetamu pun dah confirm. by this week annie kata dia akan hantar ke rumah.

Masih belum settle :

  • mak andam
  • langsir n bilik pengantin
  • pelamin
  • menu malam nikah
  • geng kompang
  • geng marhaban
  • sewa hotel – ni utk my in laws
  • baju untuk family member
  • makanan tambahan kenduri
  • tempah khemah exta
  • PA system

banyak lagi la benda tak settle.. tapi takpe.. yang urgent keterer n mak andam je.. coz nanti berebut plak ngan org lain. nasib baik buat bukan time cuti sekolah.. so maybe tak teruk sangat la berebut.

pesanan wedding planner kepada bakal pengantin.. simpan duit bebanyak ye.. kalu takde at least RM10 ribu jangan mimpi nak kawin grand.

Categories: Family
  1. azataq
    June 25, 2009 at 5:46 pm

    sewa hotel tuk bakal org pantang xde ek????

  2. June 25, 2009 at 5:56 pm

    wooh, bile tuh? ada cabutan bertuah lagi tak? theme kaler ape (kena pi bli baju siap2) ? apsal aku yg lebeyh ni?

  3. June 25, 2009 at 11:13 pm

    rasa2 10 ribu rupiah tu dah cukup dah..kui3..

  4. alifah
    June 26, 2009 at 2:26 pm

    aku setuju bangat ngan statement last tu..huhu

  5. ans78
    June 26, 2009 at 9:09 pm

    Atul: org pantang dok je diam diam kat bilik belakang..

    Ul: Tema hijau pink.. beli kain cepat nanti tailor tak nak jahit dah maklum la dah dekat raya

    Lan: nak beli jeans aqil pun tak lepas 10 ribu rupiah

    Alip : habih brp byk dah hang? hehe takpa kenduri hang hari tu best sebab jumpak ramai kengkawan..

  6. azataq
    June 27, 2009 at 3:00 am

    iiieeeuuuwww…bilik belakang??rimasnya mak…xnak lah….hahahaha..i rela x balik….kui kui kui..bkn leh mkn pun…

  7. cik ct
    July 1, 2009 at 3:09 pm

    ye kepada bakal penanten tu…simpan duit byk2 ek…
    ~matiii…mana dan dah nak cari 10k…tinggai 3 bulan je lagi…~

    chaq..kmu kena amik kontrak jait langsir…mama dah suruh….ayottttt

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s