Home > Uncategorized > Alahai Maisarah…

Alahai Maisarah…

Entry kali ni nak citer kejadian pada hari ni. Tengah akak layan lena.. maklum la.. dah tak payah pi keja.. cuti semayang.. bilik aircond.. n pagi tadi hujan.. sooo sangatlah seronotnya lena.. tetiba tipon berbunyi..

Siti : Chaq.. tidor lagi ke?

Me : Hmm nape?

Siti : May eksiden kat Batang Kali.. dia otw nak pi daftar kat UPSI. Teruk gak katanya mak ayah dia patah tulang rusuk.

Me : Dia kat ne sekarang?

Siti : Dia kat Hosp. KKB, sengsorang tu.. dah nangis nangis dah tu..

Me : Ok la.. kita pi.. kamu balik la..

Maka all plan cancel for today.. kami bergegas (tak la laju.. tapi tak makan dll kira bergegas la tu kan..) ke Kuala Kubu Baru. Sampai sana, abang mai baru sampai jugak.. sian.. patah tulang tapak tangan si Maisarah.. mak ngan abahnya patah tulang rusuk.

Next stop pi Balai Batang Kali untuk buat report. Pastu berangkat ke UPSI gak sebab kalau tak daftar nanti payah.. budak may tu nak masuk DPLI kat UPSI. Sampai Tg Malim, pi Kolej Za’aba n daftarkan si May – buat muka kesian.. so tak payah la beratur panjang-panjang.. terus je cut line.. hehe tapi dah memang budak tu sakit nak buat macam mana kan..

Tima kasih la pada adik adik kat UPSI tadi yg sangatlah helpful nya.. bagus ada bakal bakal cikgu macam ni. Habis daftar pi masjid tg malim.. pastu may n keluarga balik ke Jerantut.

Hmm sian dia.. takpe May.. dugaan je semua tu. Syukur semua tak cedera teruk.. kalu tgk kan kereta memang sangat teruk dah.

Anyway ok la tu.. pi daftar UPSI kali ni.. satu family pi hantar (5 kereta gitu), pastu best friend pun ada.. tunang pun datang dari Johor lagi..

Buat Maisarah.. jaga diri baik-baik na.. selamat menjadi cikgu nanti.

Balik dari Tg Malim.. akak singgah Giant Shah Alam.. saja cuci mata.. pastu balik la.. kul 7.43 baru sampai rumah.

Categories: Uncategorized
  1. azataq
    July 2, 2009 at 10:32 pm

    eee…ngerinya…takutt

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s