Home > Uncategorized > Driving experience

Driving experience

Selama ada lesen bawa kereta ni..  dah 14 tahun.. banyak pengalaman bawa kereta yang dilalui..

Eksiden

langgar kereta orang 1x

orang langgar kereta    4-5 x dah.. ke lebih ye..

saman

hmm rasanya dlm 10 kali kot.. abihs la dekat 2000 bayaq saman..

tapi 2 pengalaman yang memorable….

Pengalaman 1

Masa balik raya, dari USM ke Kampar….masa tu bulan puasa drive BAX 1501 .. lalu jalan lama… ye la.. masa tu student bukannya banyak duit pun so tak mampu nak bayaq tol..

Sampai Ipoh right in front Kinta City..  tgh traffic light merah.. aku boleh hentam menangis dalam kereta..bukanlah sebab sedih nak balik raya.. tapi sebab dah penat sangat drive sengsorang dari Penang.. tak sampai sampai ke rumah..

Ingat lagi.. ada mamat naik motor berenti sebelah tengok aku pelik je coz dok nangis.. bila kenang balik nak tergelak pun ada.. punya la tak larat sampai boleh menangis hehehe

Pengalaman 2

Pengalaman kedua ni baru berlaku semalam.. ni semua gara-gara tak cukup tidur la ni..

Yela.. kenduri si Imah tu.. dah memang memenatkan.. pastu pulak.. malam malam kena jaga Aqil.. memang la sangat penat.. kisah nyer.. semalam pi la hantaq Aqil balik rumah dia.. pastu bawak mama n ayah pi tgk cucu baru depa.. masa kat spital dah ngantuk dah tapi tak kesah la.. pastu hantar depa balik cheras..terus la anis pulang ke pangkal jalan kan (hehe balik rumah la)

Tapi memang first time dalam 14 tahun bawak kereta.. ngantuk yang tak boleh nak sedar.. asyik terlelap je.. mata terbuka pun actually fikiran blank.. I know bahaya bawak kereta dalam keadaan macam tu.. tapi masa tu kat MEX tak kan nak berenti tepi jalan.. lagi pun satgi terlena dalam kereta.. dah la sengsorang.. lagi bahayakan..

Punya la pasang radio sekuat mungkin.. pastu siap nyanyi lagi nak bagi sedar.. tapi abis satu ayat.. blank balik… teruk betul.. masa lalu terowong (nak balik rumah p11) terasa apasal la jauh sangat rumah aku ni… padahal terowong ke rumah tak sampai 2 minit pun.. Anyway.. Alhamdullilah selamat sampai.. maka aku pun masuk bilik on aircond.. terus pengsan.. sedar dah petang.. itu pun sebab hubby tipon suh datang amik dia balik keja..

memang la driving experience yang akan dikenang…

Categories: Uncategorized
  1. azataq
    October 14, 2009 at 9:03 pm

    sian nya dia….TQ sesangat ler sebab jaga aqil beberapa hari..hehehe…..

  2. cik ct
    October 15, 2009 at 12:19 pm

    time kamu blk raya tu kite igt…dah lee sesat….nangeh2 tipon…aje kesian…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s