Home > I,Myself n Me > Cuti dan bercuti…

Cuti dan bercuti…

Wow lamanya tak menulis kat sini.. bila baca balik entry sebelum ni.. hmm terserlah ketensian diri ini pi sambung belajar kan.. but actually the best part is.. sekarang dah mula cuti sem.. walaupun 3 minggu but ok la.. boleh relax sesungguh hati..

Ok nak story pasal final exam last month.. actually masa study memang sangat tension coz seriouslly aku tak paham apa yg lecturer tu cuba cerita.. tapi bila study for the exam.. suddenly it make sense.. well at least for 1 paper..ekonometrik.. but tu la.. konsepnya kita kena baca sendiri n paham sendiri.. satu lagi paper tu.. hmm the teori part is great but on the practicality memang tak leh pakai sangat la.. amik skit skit tu ok la kot..

Anyway yang paling sadis masa final hari tu is paper teori pembangunan.. humang aiii ada 11 esei yg perlu dibuat masing – masing kena atleast 5 – 10 pages.. migrain akak memikirkan ayat.. but alhamdullilah.. semua berjaya disiapkan dan dihantar on time.. terkagum dengan diri sendiri coz dapat menulis 118 muka surat in 2 weeks time.. hahaha..

Then right after the final exam.. on th 13th nov akak telah pergi bercuti.. 14 – 17 hb ke Kota Kinabalu.. bersama family.. seronok percutian tu tapi hubby tak ikut.. pastu hujan everyday kat KK.. tapi oklah.. gembira je boleh jalan jalan kan.. ni konon cadang nya nak pi abu dhabi.. tetiba org tu dah habis kerja la pulak.. so tak jadi la pi.. hmm takpe la takde rezeki la kiranya..

Ok sepanjang masa bercuti ni.. kena settle beberapa perkara

  • cancel kad kredit
  • cari kontraktor utk renovate rumah
  • design kitchen kabinet
  • study mikro utk persediaan next sem
  • jahit langsir baru

hmm harapnya dapat la membuat semua yang dilist dia atas tersebut.. seems easy.. tapi tu la.. bertangguh itu pencuri masa……

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s