Home > Movies > Movie Review: Storm Worriors

Movie Review: Storm Worriors

Ok hari ni me and dear hubby diikuti juga oleh Nan telah pergi menonton citer Storm Worrior.. ala citer adaptasi komik Penjejak Awan ngan Penjejak Badai tu.. ape ke namanya.. Pedang Setiawan kalau tak salah le..

Anyway.. dari citer Storm Rider dulu lagi aku minat watak Penjejak Badai (Ekin Chin) coz cool giler and dress sooo smartly dari si Penjejak Awan (Aoron Kwok) yang sangatlah bad boy style tu.. Tapi with this movie.. really suka kat Tanpa Nama…. memang sangat berkarisma watak Tanpa Nama dalam citer kali ni.. Ni starting part Tanpa Nama tunjuk power dia.. I like😉

Anyway.. secara keseluruhan citer ni tak best.. takde jalan cerita lansung kononnya citer dia pasal Aetis Jati yang cuba menakluk China pastu torture semua pakar martial art China. Then Aetis Jati ni nak cari makan Naga coz kat situ kononnya ada something yang menentukan destini negara China. Niat dia ni mendapat halangan Tanpa Nama, Penjejak Awan n Penjejak Badai lah.

Masalahnya bila dah pi makam Naga tu.. rupanya nak tulang naga.. suddenly Penjejak Badai amik tulang tu bawak lari.. maharaja suh askar pi amik balik.. Aetis Kuntum (yg dalam komik se power Penjejak Awan & Badai) cuba rampas tulang then tulang tu pecah tetiba Penjejak Badai jadi jahat… tapi apa yang berlaku kat Aetis Kuntum n apa signifikan tulang naga tu tak tau lansung sampai habis citer…

Then ada beberapa scene yang tak de kepentingan pun dalam citer.. satu daripadanya bila Aetis Suci suruh Aetis Kuntum pi cari Penjejak Awan & Penjejak Badai dan bunuh sesiapa yang menghalang.. tetiba tunjuk scene ala komik tentera Aetis Kuntum lawan ngan persatuan martial art ni semua.. tapi tak jugak jumpak kat mana lokasi Penjejak Awan & Badai tu..

Pastu watak pompuan dalam citer ni pun macam tak perlu.. dimasukkan hanya sebagai pembakar semangat bila depa mati or sebagai perayu so that hero tak kena bunuh.. sangatlah cliche…

Adegan lawan pun tak real sangat.. best lagi adegan lawan masa storm rider rasanya.. (tapi tu la tak ingat sangat citer storm rider dulu macam mana.. yang ingat ada charity anak ketua jahat yg direbutkan oleh dua hero ni, then charity tu mati). Pada aku lah kan.. tak berbaloi sangat la pi tgk citer ni.. but well citer rasa manusia tak samakan.. kalau tak tak le citer macam kuliah cinta tu pun ada orang gamak nak pi tgk wayang (oppsss sorry prof Razak..)

Categories: Movies
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s