Home > Uncategorized > Innalillah..

Innalillah..

Setiap yang pergi pasti akan kembali.. semalam jiran depan rumah ai meninggal dunia.. petang tu tengok ada ambulans depan rumah.. tetiba jiran sebelah rumah bagitau.. dah meninggal dah orang tu..terkejut ai

pastu tgk kakak tu (akceli tak lah tua mana pun.. rasanya tua 3-4 thn je dari ai) mcm blank.. soo ai ngan adik ai pun pi la rumah depan tu.. jenazah dok terbaring kat dapur coz paramedik dah pronounce dead.. depa pun balik.. bukan nak tolong ubah or what ever pun.. pastu tunggu polis sampai pulak..

Polis sampai tulis tulis skit dlm buku dia tu.. pastu polis balik gak.. nasib baik la pakcik kakak tu dok kat presint 8 je so dia la urus nak panggil orang..

tapi tu la.. ai dok sini jiran pun tak kenal.. bila pak cik tu tanya nombor tipon imam.. mana lah ai tau.. sapa dia pak imam pun ai tatau.. hmm

bila pikir balik.. semangat kejiranan kat kawasan ai ni sangatlah takde nyer.. tak payah la kata org lain… ai sendiri pun kenai 2 -3 org je jiran.. yang lain tu lansung ai tak kenal.. pagi pi kerja.. petang balik berkurung dlm rumah.. pastu wiken.. pi jln2 or berkurung gak dalam rumah.. bila masanya nak kenal jiran.. tambah ai anak pun tak dak soo takde alasan nak melepak luar rumah tgk anak main kan..

Tapi tu la.. bila jadi kejadian macam ni.. susah betul nak cari org.. jiran sebelah menyebelah pun tak sedar.. semalam dengan selambanya ai ngan adik ai pi ketuk rumah jiran – jiran bagitau ada kematian di rumah hujung.. ye la kan.. sedih plak tgk.. rumah ada jenazah.. tapi rumah kosong je.. tak macam kat kampung. Kalau kat kampung.. org tau je ada kematian.. rumah penuh org dok mengaji n membantu.. nak umum pun boleh guna PA sistem surau.. ni area rumah ai.. surau pun jauh..

Anyway.. semua dah selamat.. jenazah pun dah kebumi kul 11 lebih tadi.. mlm ni.. ada tahlil kot.. tgh pikir ni.. selalu kat kampung jiran lah org yg tolong sediakan mkn dll kan.. soo apakah mkn yg ai nak bagi ni.. tahlil org makan ape ye?

Categories: Uncategorized
  1. January 26, 2010 at 7:48 pm

    U know wat … I sakit teruk last 2 weeks sampai tak boleh nak drive, makan tak lalu and fever panas. Time tu I tersedar, kalau I mati jangan2 mayat I dah reput baru depan jumpa I huhuhuhu.

    U know wat i did, I told my officemate yang paling I percaya, kalau in 24 hours you tak tahu wat going on dengan I, please take this house key and call my mum at this number.

    3 days ago I terbaca dalam NST sorang wanita single yang duduk sorang2 kat penang, terjatuh and patah kaki dalam tandas. She was only rescued 4 days later …

  2. alifah
    January 27, 2010 at 12:11 pm

    anis,

    patutlah semalam aku balik dari dinner nampak banyak sangat keta kat area umah hang…innalillah

  3. ans78
    January 29, 2010 at 10:15 pm

    Betul tu jamie.. bagus gak kalau dok sorang sorang ni kena bagitau the most trusted person utk cari/tgkkan kalau lama tak nampak kita.. bagus tindakan kau..

    Alip.. tu la.. dah la rumah aku tu kalu tak dak apa apa pun memang keta banyak kan..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s