Home > Hubby n Me > Review: Adnan Sempit

Review: Adnan Sempit

Hmm ai jarang sangat nak pi tengok citer melayu ni kat panggung.. bukan apa.. dolu dolu citer melayu ni rasanya tak berbaloi nak perabih duit pi tgk wayang.. dah la citer tak menarik pastu bila raya sure citer tu boleh tengok kat TV dah.. but lately banyak dah citer melayu yang berbaloi pi tgk wayang.. dan citer ni salah satu daripadanyalah..

Sangat lawak citernya.. ai likessss sangat. Lawak dia tak spastik.. pastu penceritaan cerita taklah disconnected.. pelakon pun semua pandai la menghayati watak.. cuma 3 watak je pada pandangan ai yang tak hidup.. nampak sangat diaorang tu “melakonkan” watak.. si Jofri n 2 org kawan pompuan Nadia tu.

Memang ada elemen mat rempit dalam citer ni.. n walaupun argument bahawa tak semua mat rempit jahat/ rosak.. kiranya mat rempit ada beberapa kelas.. but still ditunjukkan mat rempit pantang di”api”kan.. terus terbakar.. bak kata Nadia.. “Fikiran sempit”

Tapi overall citer ni lawak n best serta mempunyai pengajarannya yang khusus. So kawan kawan.. pi la tgk wayang citer ni.. n phrase yang stick in my mind dari citer ni.. “Don’t let banana fruit two time” ;p

Categories: Hubby n Me
  1. Cik Luna
    February 7, 2010 at 4:00 am

    i pun dh tgk movie ni…ok..kelakar..pelakon pun bagus xcept si keras intan ladyana tu hehehe

  2. February 8, 2010 at 12:34 pm

    isk, jeles la with u. i got no chance to movie once a week dah nowadays.
    The only reason, I sooo want to recruit back my maid.

    eh, tapi takpayahlah. nanti dia malas lagi.

    eh dah jadi tempat melayan perasaan plak ur comment box ni, sorry!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s