Home > Hubby n Me > Our Holiday..

Our Holiday..

On the 26th – 29 March 2010 my dear hubby and I went for our vacation in Kota Kinabalu Sabah.  Kira second honeymoon lah.. Seronok ke sana 4 hari 3 malam..

1st Day

Sampai pun dah kul 7 mlm.. jadi sampai kami pi makan kat Teluk Likas then terus ke Tune Hotel.. day first tidur sini coz kereta sewa dgn budak UMS so dekat la nak amik dan esok plan nak pi Kundasang so dah halfway kalau dok kat Tune ni. Tapi memang la Tune ni sesuai utk tempat tidur je.. bilik sangat kecil & takde tingkap rasa terkepung la.. harga memang la murah tapi kalau utk bercuti yang nak rehat rehat.. janganlah tidur kat Tune hotel ni.

2nd Day

Bangun pagi then breakfast kat kedai makan (dekat tempat kita parking kereta dulu! (ditujukan pd kak yang ;p)) tapi tak sedap sangat makan kat situ.. then kami meneruskan perjalanan ke Poring. Motifnya nak pi naik canopy walk.. my dear husband buat paper pasal pembangunan pelancongan kat area canopy walk masa PTK so he want to see the real area.. aku assume kat Poring lah coz itu je canopy walk yang ada dlm peta pun..

Sampai sana kami pun naiklah canopy walk tu.. memang cantik.. tapi well my dear hubby tu gayat.. so kesian tgk dia mengcontrol diri di atas canopy walk itew.. hehe

Di entrance canopy walk

Masuk Poring ni bayar RM 3 per person.. then canopy walk another RM 3 per person.. pastu kamera RM 5. Ok la.. kira murah lah sebab kena fikir kos diaorang nak maintain tempat tu bukan murah..

Canopy walk ni terbahagi 4 titi..  dari pokok ke pokok la.. atas satu – satu titi tak boleh melebihi 8 org sekali jalan. Kalau orgnye saiz kitaorg ni agaknya 7 og je kot.. hahaha Tapi nak naik tu kena mendaki skit, ye lah kan nak canopy walk kena pastikan titi tu tinggi kan.. kalau tak nak nampak apa.. ;p

"Abang cepat la.. tinggi lagi ni.. tapi nampak dah tempatnya.."

Lepas bercanopy walk.. kami ke Mesilau Gate.. the other gate utk mendaki Gunung Kinabalu. Bukanlah kami pi mendaki.. just nak tgk the other gate. Permandangan dari sini sangat cantik.. mcm kita naik cameron highland coz ada kebun sayur bagai on the way naik tu. Bukit dia sangat tinggi sampai berasap kereta kitaorg.. hehe.

After that kami balik ke KK and check in ke Cititel KK. Bilik kali ni ok skit.. kecil la dari hotel biasa but lebih selesa. Malam tu kami pergi makan di Jasselton Point. Makan kat Restoran Nasi Padang.. rupanya malan tu Earth Hour and Jasselton Point celebrate it.. Jadi teruslah jadi romantik candlelight dinner. Bayangkan.. duduk di jeti dengan angin yang kuat and makan dgn candlelight sahaja… memang gelap la sudanhnya. Nasib baik bulan agak terang malam tu.

Earth Hour di Jasselton Point

Day 3

Hari ni hari island hopping. Kami ke Pulau Sapi, Mamutik, Manukan & Pulau Gaya. Memang cantik perairan/ coral reef kat sana. Tapi tu la.. banyak yang dah mati & rosak sebab banyak sangat tourist. Tapi berbaloi la pergi.. air dia pun jernih & sangat cantik.

Jernih sungguh air & banyak sungguh ikan pelbagai jenis

Malam tu kami makan di Teluk Likas again.. kali ni sambil lihat sunset.. hahaha seronok betul coz bukanlah dirancang nak suasana ala romantik tu.. tapi disebabkan berlaku tanpa dirancanglah lebih seronok.. ;p. This is the panorama masa kami makan petang/mlm tu.

Cantik kan sunset ni..

Day 4

Kami jalan – jalan di KK and pergi ke Marine Park di UMS. Memang cantik tapi kecil skit area dia and masa kami pergi tempat tu tgh renovate.. tapi ada ikan yang sangatlah besar dalam akuarium tu..

For me this trip is really a success. Hope to have much more holiday like this.. ;p


Categories: Hubby n Me
  1. April 16, 2010 at 9:29 am

    dear, I think I owed u hari tu, kasik saya account num awaks. SMS me can? tak pun email me farisya@tm.com.my.

  2. kakyang
    April 16, 2010 at 9:09 pm

    uihh….kedai tempat kita paking tu bukan ke non-muslim nye kedai??ke dah BERTUKAR!!!!!😛

  3. April 18, 2010 at 9:17 am

    I like this website. Citenya bersahaja, sincere (right from the heart) dan berkembang. The 2nd honeymoon was a success dari segi lawatan, How about menambah kemesraan suami isteri, menghebat intimacy dll? Kan itu yang mengukuhkan perkongsian hidup. Salam.

  4. ans78
    April 18, 2010 at 1:57 pm

    @Ul – As i said in sms.. give it to mak su

    @Kak Yang – kedai tu muslim la.. dah ada 3 kedai situ..

    @ Norazah – thanks sebab suka cerita kite.. ;p. and honeymoon success dari semua segi.. tapi iols citer part lawatan je la.. hahaha.. malu la.. hehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s