Home > Family > Kehilangan lagi…

Kehilangan lagi…

Rasanya baru beberapa hari lepas aku kehilangan adik sepupuku Nurul Anis Nabila.. semalam sekali lagi aku kehilangan. Kali ini Pakcikku (adik ayah) dijemput Ilahi.

Dikala tengah study mikroekonomi yang menyakitkan kepala tetiba dapat panggilan telefon bahawa pak cik ku nazak. Tak sampai sejam another called kata dia dah takde.

Arwah pakcik ku Saleh bin Ahmad dikenali sebagai Mamak Aleh dikalangan anak buah. Dia jenis pendiam tak banyak bercakap sangat. Dia menderita sakit kanser.

Pada awal dulu lebih kurang setahun yang lalu dia selalu menngadu sakit tulang punggung. Pelbagai doktor & rawatan tradisional telah dicuba tapi sakitnya masih tak kurang. Hinggalah after a few months.. doktor kesan bahawa dia mengidap kanser dan dah sampai stage 4.

Well kalau dah sampai stage 4 memang harapan nak sembuh agak tipis. Dia menjalani kemo dan sebagainya tapi kanser merebak hampir keseluruh badan. Akhirnya pada tanggal 2 mei 2010 jam 10 mlm dia menghembuskan nafas terakhir dikelilingi oleh isteri dan anak – anaknya.

Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Al – Fatihah.

Categories: Family
  1. rambomadonna
    May 3, 2010 at 9:37 pm

    Anis, I ada baca your entry about your sister (cousin) demise. Is it because of cancer or child birth? My condolences to your family to both demises (uncle and adik).

  2. ans78
    May 4, 2010 at 6:42 pm

    Thanks Jamie.. my cousin tu tak sakit apa apa pun.. just not feeling well (lesu) for 3- 4 days then suddenly past away in her sleep.

    She got a 3 months old baby boy.. memang sedih.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s