Home > I,Myself n Me > Bersawang dah… july & ogos update

Bersawang dah… july & ogos update

Wah sungguh lama tak menulis kat sini. One of the reason coz tulis kat sini kena tulis panjang panjang n nak bubuh gambar leceh.. hahaha there goes my entry on FB. Actually dah addicted dgn FB sebab kat sini boleh direct berkomunikasi dgn friends n family.

Anyway.. last entry is in June.. masa PTK.. lots n lots of things has happen since then. First of all… after PTK I’ve got my sencond sem result. OMG ingat lagi masa nak amik result.. rasa nak pitam pun ada coz I know Mikro sure tah apa apa.. just hopping that the overall GPA dapat cover it. Tapi Alhamdullilah.. syukur kepada ALLAH S.W.T. kerana lulus gak paper mikro tu. Its all thanks tu my friend AHMAD ZALILI yang banyak mengajar segala konsep yang iols lansung tak paham di ajar oleh Prof F tu.

Then bertungkus lumus diri ini menyiapkan paper untuk kolokium. In 2 weeks time dapat menyiapkan paper tu.. nasib baik la all the data & lit. review dah memang ada di cari sebelum ni. So submitted the paper n mengarang pula paper utk Seminar coz the new rule is that.. utk berijazah.. kena present kat seminar with prosiding.. OK lah iols join PERKEM 2010 buat kat PD tapi tak sure la layakkan paper iols yg sempoi itu masuk PERKEM.

Kemudian iols pegi bercuti ke MEDAN dgn bonda, aunty noriah, mak cik Pah & dua org anak mak cik Pah iaitu Along n Adik. Secara keseluruhan agak seronok tapi tu la.. tak puas shopping.. maklum la bila pi dgn mak mak ni.. shopping nya di tempat yang kita tak berapa nak seronok. Tapi dapat julaglah iols beli 5 helai blouse n telekong sulam goyang (tah la apa yang cantiknya sulaman tu.. iols tgk plain je..) utk bonda – kira hadiah raya ye bonda wakaka..

Tapi pengalaman di Medan.. hmm sesungguhnya Indonesia itu sangat kaya harta bumi tapi sangatlah tak pandai mengurusnya. Jalan raya menuju ke Toba berlubang lubang.. di tgh tgh pekan pulak tu.. perjalanan yg sepatutnya 2 jam jadi 4 jam hanya kerana condition jalan yang sangat teruk itu. Dan masa kat sana aku tgk kat TV di Jakarta siap ada riot lagi antara ORMAS. aku tanya kat pemandu pelancong ORMAS tu apa kenapa bergaduh teruk sangat sampai bakar bakar kenderaan. Pemandu pelancong tu kata.. ORMAS tu organisasi masyarakat.. ia mcm NGO dan kat Jakarta memang la org suka bergaduh mcm tu.

Melihat mcm tu.. tak heran lah aku bila depa selalu la wujudkan sentimen GANYANG MALAYSIA tu.. sebenarnya yg sibuk mengikut ni memang tak reti apa pun.. dipermainkan oleh pihak tertentu je.. saja nak lupakan penduduk mereka dgn kemiskinan dan kekurangan yang ada di negara sendiri. Dengki la tu pemimpin Malaysia pandai membangunkan negara dengan baik walaupun harta kekayaan bumi Malaysia sikit.

Sibuk nak amik balik ladang kelapa sawit di Malaysia.. hmm amik la.. mampu ke nak bayar ganti rugi balik.. or even kalau nak memilik negara pun.. mampukah menanggung akibat antarabangsa bila buat mcm tu. Lebih baik segala semangat tu disalurkan utk membangunkan negara sendiri tanpa menyalahkan org lain.

And my sister got a very great new.. she’s PREGNANT.  Congrat dear sis..  I’m happy for you with a little bit jelous.. ye la menipu la kalu iols tak jeles kan.. iols pun teringin nak anak sendiri tapi nampaknya tak tertulis dalam hidup iols perkara tu.

So habislah sebulan bulan Ogos.. owh then my dear brother nyer b’day haha.. dia sedih coz tak de org wish.. actually semua org wish malam tu.. saja bagi pengajaran skit yang kalau ahli keluarga sendiri buat tak peduli kat kita.. tak ke rasa sedih..  and last but not least.. rumahku dah kurang seorg ahli. Iols suka sebab ahli yang ni memang la agak menyemakkan hidup iols je.. ;p

Categories: I,Myself n Me
  1. azataq
    October 1, 2010 at 11:58 pm

    ouwhh..baru tau..rupanya org tu penah buat x pedulik ker??ngehehehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s