Home > I,Myself n Me > Ramadhan & raya tahun ini

Ramadhan & raya tahun ini

Hmm alang alang tgh rajin ni.. update pulak utk peristiwa ramadhan n raya tahun ini.  Bulan puasa kali ni sama je mcm last year tapi the first 2 1/2 week tu iols masak utk juadah berbuka.  Actually bukanlah rajin sangat nak masak.. tapi makanan kat PARAM putrajaya ni memanglah tak variety dan juga mahal & tak sedap.  Tak banyak kedai yg jual mkn sedap dengan harga yang berpatutan.. kenapa ye?? hmm mungkin sebab sewanya mahal kot.. tah la.

Sampai ada satu kedai ni kami kat rumah ni gelar kedai pi Mekah balik hari.. iols kata mak cik kedai tu tiap tiap hari pi terawikh kat Mekah pastu balik M’sia subuh.. then masak utk jual di PARAM.. sebab nya.. sangatlah mahal mkn yg dia jual.. tapi agak sedap so sepanjang bulan puasa hari tu 2 kali la iols pi kedai dia..

After that towards end of ramadhan tu.. iols beli je lauk kat bangi.. ala depan kedai larizz tu.. ada gak mini param.. lauknya sedap & harga boleh la tahan skit berbanding putrajaya tu..

Dalam bulan puasa tu jugak ada mid term paper trade.. alhamdullilah rasanya bolehlah jawab cuma bila check balik ada la salah satu dua teori.. ;p .

Dekat nak raya dapat news yang paper iols dah diterima utk dibentangkan di PERKEM.. kena buat adjustment skit and reviewer kata suh hantar ke journal.. Alhamdullilah.. berjaya masuk gak seminar ni.. hantar journal??? hmm tak payah la.. banyak isu lain pulak nak kena handle nanti..

Then tibalah Syawal.. tahun ni giliran di Klantan.. so kami balik lepas berbuka dalam kul 9 mlm bertolak dari rumah hari selasa.. tol ke pantai timur free malam tu so sepatutnya tak lah jem tapi ada beberapa eksiden sebelum sampai tol jadi sankut jugak lah.. tapi alhamdullilah.. perjalanan lancar.. tak lah jem sangat n hujan start dari Gombak hinggalah kami sampai di KB. Tapi hujan tak lah lebat sangat.. ok jugak sebab tak lah dear hubby bawa laju sangat.. kena hati – hati jln licin. Kami singgah sahur di Gua Musang kat hentian pekan gua musang tu.. then teruskan perjalanan balik.. sampai kampung kul 520 pagi..  so perjalanan lebih kurang 8 jam.. oklah tu.

Raya kat Klantan kali ni aku jln2 jugak.. pegi la jugak rumah pak cik tapi rumah abg padil tak pi sebab depa balik kedah. Then raya ke 4 pi kenduri rumah Hanani (Kak Nani) .. dapat jumpa Ina & Kak Ida.. wah lama sungguh tak jumpa depa.. seronok jugak.. subuh raya ke 5 kami bertolak balik ke Perak.. konon nak keluar kul 3 pagi.. sedar sedar dah kul 530.. haha.. so solat di rumah dulu then balik Perak ikut CH.

Sekali lagi syukur.. perjalanan sangat smooth tak tersangkut dgn jem.. sampai kampung tepat jam 1115 pagi. Hari tu 14hb b’day ayah.. so terus celebrate.. Atul buat kek n kebetulan Acu n keluarga dia ada.. so agak meriahlah.. Duduk rumah 2 hari je then Pagi Khamis kul 9 pagi kami bertolak balik Putrajaya.. memang tak jem lagi jalan cuma kereta agak banyak.. sampai putrajaya dalam kul 2 ptg coz singgah beraya kat rumah Along jap sebelum hantar Yusri balik.

Begitulah perjalanan raya tahun ni. Open House??? hmm Macam nak buat tapi rasanya constraint masa coz ada 2 exam then nak siapkan paper seminar tu lagi.. tengoklah dulu mcm mana…

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s