Home > I,Myself n Me > Champion : Malaysia, drama…

Champion : Malaysia, drama…

Tahniah kepada pasukan Harimau Malaya.. kita menang dengan penuh gaya.. Congrats.

Tapi drama sungguh perlawanan akhir ni..

Firtsly masa lawan kat Malaysia.. tak seronok gak sebab ada isu pancaran laser tu.. tak semangat kesukanan lansung org yang buat mcm tu.. menurut incik suami ku n adik2 yg rajin tgk bola.. laser ni memang ada even masa world cup pun.. betul kah?? hmm but still it doesn’t mean that its ok to use laser untuk kacau keeper kan. TAK KESAH lah walaupun sebenarnya masa kita lawan Indon dlm pusingan kelayakan punya la banyak laser dihalakan ke “Apex” (gelaran Khairul Fahmi menurut aweks nya) , siap ada gambar bukti oleh org Indon sendiri.. hehe.

Secondly, ape la bangang org Indon ni.. tak reti menghormati orang lain.. ape kat sana takde pelajaran pendidikan moral ke.. dulu masa isu – isu indon dok sibuk nak ganyang Malaysia.. aku firmly believe yang bukan suma org indon macam tu.. but melihat cara depa layan pasukan Malaysia.. sampai tak leh buat latihan.. pastu sampai kena naik kereta kebal utk pi stadium.. . awat yang layan tetamu mcm tu.. kita nak main bola bukan nak pi PERANG!!!

Apa kata hantarkan syllabus matapelajaran pendidikan moral pada menteri pendidikan indon supaya depa boleh berfikir dengan guna otak bukan guna hati.. mcm org tak bertamadun.

Ni la baracuda yang bawa player Malaysia.. mcm nak pi berperang.. over la org indon ni

Anyway.. puas hati aku kita menang.. walaupun 2nd final tu kita kalah 1 -2 tapi player kita sangatlah profesional. Tahniah kepada Rajagopal.. bangga kerana pasukan kita is all Malaysian, ini menunjukkan org kita pun hebat.

Lastly, isu pasangan player Malaysia specially Elia aweks si Fahmi.. ok aku kagum gile.. sebab Fahmi main hebat gile.. so aku pun trus minat Fahmi.. and I’m happy that he got Elia to go back to.  Pastu bila baca paper yang ramai “haters” budak ni.. yang komen mcm2 kata dia over la dok citer pasal pakwe dia.. HELLLOOOOOOO dia dah lama jadi aweks fahmi.. pastu blog dia.. suka hati mak dia la dia nak tulis ape pun.. yang korang dengki tu apasal.. masa fahmi tak glamer korang tak pedulik pun depa wat pe… ni tetiba sibuk nak jadi “haters” plak.

 

Oklah.. ape pun.. starting Piala Suzuki di Indonesia.. I really dislike indon, the country is ok.. but not the majority of people. Hope in the future, indon people will change their attitude.

 

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s