Home > Family > Luffy & Koko

Luffy & Koko

Kisahnya.. masa my SIL masuk wad of course le Ummi (which is me) n mak yang jadi penjaga aqil. Pastu as suma pun tau.. aqil mana kawan ngan mak yang kan.. so untuk “rasuah” (hehe rasuah ke.. ngejas la.. sopan skit bhs nyer ;0) then mak yang kata kat aqil.. l.. nanti mak yang belikan rabbit nak tak.. dengan pantas dak kecit tu jawab..”nak.. nak..” dan haruslah lepas tu aqil peluk cium mak yang bagai..

Misi mencari rabbit di pekan Kampar pun bermula.. 2 – 3 kedai pi tapi rabbitnya tak comel pun.. bila tanya kat tokei takde ke rabbit len .. dia kata sold out.. hmmm heran gak ramai nyer peminat rabbit kat sini… then ternampak lah poster CNY… laaaa rupanya tahun ni tahun arnab.. patut la laku nor arnab kat kedai pet ni.. jadi cancel beli kat kampar pasal tak comel..

Then after SIL nak ok.. aku balik le ke rumah.. ye la dah lebih seminggu tinggai incik suami.. dia nak pi outstation plak tu so kena siapkan beg dll la.. janjinya nak bawak aqil balik tapi memandangkan pak long nya akan outstation so aku tak jadi bawak la dan lagipun dia ada review kat spital hari selasa kot.. tapi aqil memanglah nak sangat ikut nyer..

kisahnya kitaorg balik dlm kul 12 mlm (perabih tgk cerekarama apa tah.. best gak la citer tu) dan tinggai la aqil.. pastu bonda citer.. esok pagi aqil bangun cari aku keliling rumah… huhuhu kesiannya dia.. next day tu dia siap demam muintah bagai.. n sorang lagi kena masuk wad (kali ni spital kampar je).. ayooo la.. sorry aqil bukan ummi sengaja tak nak bawak n bukan mak yang sengaja tak nak beli rabbit.. kitaorg kena marah ngan bonda sebab mungkir janji ngan aqil katanya.. huhuhu

maka weekend tu skali lagi kitaorg buat trip balik kampung.. bawak balik Luffy n Koko serta bagi aqil jumpa pak long dia la.. punya la dak dua org tu suka dapat Luffy n Koko.. luffy kidik-kidik punya n koko aqil punya..

tapi tu la.. both of them died tak sampai 3 minggu kitaorg bela… Dr kata depa demam n maybe kena jangkitan.. (Dr haiwan.. rupanya bleh je hantar kat jabatan haiwan kerajaan.. free lak tu.. so next time we know where to go) Aqil memang la sangat sedih… asyik la sebut koko dgn nada sedih.. tak pe la.. nanti bila Aulya besaq skit kita beli lagi rabbit k..

to Luffy n Koko.. you guys will always have a special place in our heart.. huhuhu…

Categories: Family
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s