Home > Family > Juwita Aulya a.k.a. Yaya

Juwita Aulya a.k.a. Yaya

Pada 28hb hari tu aku dapat sorang lagi anak sedara.. kali ni gegirl. Adinda Siti banak ceaser kat Hosp Putrajaya.

Kisahnya si Aulya tak juga engage (masuk lorong) sedangkan air ketuban mak dia dah kuar banyak.. masa dah buka 6cm Dr bagi pilihan nak bedah ke nak normal.. n atas nasihat semua dia ceaser je sebab takut baby besar tak muat nak kuar kot pintu.. ye la kan.. kang kalu tak muat dah kuar separuh takkan nak tolak balik.. kalu paksa tarik patah tangan lagi naya kat baby.. so si Aulya kuar ikut tingkap.

Ibu dia kata .. nasib bek ikut tingkap sebab Dr kata dia dah beraks.. kalu tunggu nak ikut pintu gak agaknya tertelan bers nya lah.. Ok la semua dah selamat.. nama tu bonda yang bagi .. ayah dia bekenan je ngan Aulya tapi ibunya kata Juwita takde makna.. so kononnya nak Jannatul Aulya.. pastu ummi ngan mama kuar statement yang sama.. uish islamic nya nama Aulya.. hehe..

Pastu ramai yang suka nama Juwita Aulya.. ropenye ayah dia pun suka tapi sebab ibu mcm tak bekenan so ayah dia senyap je.. last – last hasil voting beramai ramai (hahaha walaupun anak orang tapi ummi nak jugak tompang vote) maka official lah nama baby JUWITA AULYA binti Mohd Juraidi.

Ha cumil kan… pastu ummi nak bagi abang Aqil panggil Aulya dia tak pandai sebut.. sudahnya ummi pun kata.. ni baby Yaya.. dan dengan pantas Abg Aqil sebut Yaya.. (dengan penuh kasih sayang.. wakakaka.. biasa la kan.. Aqil kalu tak menjerit suara lembut gile..) maka secara tak lansung.. nama Aulya menjadi YAYA. Tapi untuk orang dewasa semua kena panggil Aulya hopefully lekat terus n jangan la sesapa panggil dia Juwita sebab kang ada plak yang pi pendekkan jadi Ju or Ita.. tak rela kitaorg tau..

Kuat nyusu si Aulya ni.. nasib bek la mama dia masih ada susu coz abg Aqmal baru stop nyusu 1 bln.. maka dengan izin ayahanda Aulya.. maka jadi anak susu mama la si Aulya.. mama tu suka je.. alasan tak yah buat keja n pegang baby nanti kan..(hahaha sudah ku tahu niat mung itu ;p)

Tahniah pada adinda Siti n somi dia Juraidi .. semoga Aulya menjadi anak yang solehah dan bijak pandai dan menjadi kebanggaan keluarga.

Categories: Family
  1. azataq
    March 20, 2011 at 12:21 am

    ngahaahahaha..sudah kantoi disitu…hhahahaa

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s