Home > I,Myself n Me > Birthday

Birthday

Happy Birthday to me.. hehe lepas lama dah.. 28 mac hari tu lagi.. actually kali ni tak celebrate pun birthday..  dinner pun kat rumah je.. huhuhu.. tapi incik hubby dah janji nak belikan jam.. so mari kita pilih jam apa yang nak dibeli..

Actually birthday kali ni telah mengubah pandangan saya tentang sambutan birthday.. its all thanks to my sister for her sms. Before.. a birthday for me.. is when you celebrate the person birth day.. but thanks to dear sister.. my view in changed.. its no longer about the person (in this case me) but its a day to remember my parents happiest moment and their sacrifice for me.

This is what my sister sent me :

“Salam. 33 thn lalu. Ibu ayah gembira menerima kehadiran baby br mereka. Dididik, dimanja, di bimbing dengan penuh kasih sayang..Sehingga diri seperti hari ini. Terima kasih ibu ayah, sesungguhnya kau adalah yang terbaik buat diri ini di dunia dan akhirat :)” SELAMAT HARI LAHIR KE-33. MOGA ALLAH MEMANJANGKAN USIAMU & MERAHMATI HIDUPMU DI DUNIA AKHIRAT. amin.”

I’m sooo touch after reading this sms.. suddenly birthday for me is celebrating the joy of my parents having me in their world.. Tetian terkenang banyaknye salah silap pada depa.. dan adakah depa masih berbangga & happy dengan diri ini seperti happynya mereka 33 tahun yang lalu.. So aku pun telah mengcopy paste kan sms ni dengan sikit perubahan dan di hantar ke both my parents hp.

My sms to them :

Salam…. 33 thn lalu. Mama & ayah gembira menerima kehadiran baby baru. Dididik, dimanja, di bimbing dengan penuh kasih sayang..Sehingga diri berjaya  seperti hari ini. Terima kasih mama & ayah atas kasih sayangmu itu. I’m blessto have the most loving parents dan yang terbaik buat diri ini di dunia dan akhirat :)”

Dan.. yang seronoknya.. my mom membalas sms tu.. (well ayahanda mcm citer K3G la.. payah nak luahkan kata sayang .. ;p).. Ni balasan sms dari bonda :

“There isn’t a day of the 33 years n ever that u aren’t special to me baby. Syukur Allah kurniakan anak yang sebaik ini kepada mama. Ma sentiasa doakan semoga Allah memberkati rezekimu. Pangkat dan darjatmu semua itu adalah ujian dan pinjaman semoga kamu tidak lali dan bersyukur, amin.”

Wahhhh bonda iols cakap london.. hehehe.. tapi terharu baca.. hopefully in the coming day.. aku akan dapat terus berbakti kepada mereka.. dan ya Allah.. janganlah walau sekali terdetik di hati ibubapaku yang aku telah mengecewakan mereka..

HAPPY BIRTHDAY TO ME & THANK YOU SO MUCH TO BOTH MY PARENTS..

Categories: I,Myself n Me
  1. azataq
    April 1, 2011 at 12:29 am

    motip???? letak tajuk jer…entry xda….

  2. ans78
    April 6, 2011 at 1:21 pm

    ni la jadinya bila menulis guna tipon.. dah upload balik dah tulisan nyer.. ;p

  3. cik tim
    May 3, 2011 at 3:47 pm

    waaa….terharu nye…sama2 wahai kandaku….very da tacing kan msg itu….aiols baca pon ala2 bergenang air mata ni…huhuhuhuhu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s