Home > Family > Weekend yang penat tapi seronok

Weekend yang penat tapi seronok

Weekend lepas seluruh family member iols mai rumah.. sebabnya sepupu iols Paiz kawin hari ahad tu. Hari Rabu ptg mama, ayah, atul, aqil 7 aqmal sampai sebab kena tgkkan yaya esok nye. Ibu yaya kena masuk keja on the last day kontrak jadi takde sapa nak jaga Yaya, ummi on stand by walaupun lepak rumah tapi kalau ada call kena pi opis plak.

Yaya & ibu sampai dalam kul 1030 mlm.. opah op coz la ikut sebab rindu kat yaya.. sampai siap terpa yaya dulu.. pastu abang abang plak terus berkepit dgn yaya sampai mama ngan opah tak leh mencelah.. hehe maklum la adik pompuan sorang.

esoknya khamis pi shopping kat mydin beli barang dapur.. mencecah 300 tu.. hmm balik lewat skit sebab singgah makan kat bb bangi. then hari jumaat cadangnya nak kuar before jumaat tapi tunggu customer mai amik mug sampai kul 2 lebih baru dia sampai. So rancangan bertukar.. kuar pi rumah along utk antar brg intan then pi GM.. after that pi umah along amik meja.

tapi lepas pi GM singgah jusco la plak beli jeans (sungguh la buang masa tapi adatlah tumpang org kan ikut je la). Then sebabkan dah malam & ngah pun dah sampai maka iols mintak incik hubby mai ngan ngah & nan utk tlg angkat meja. nasib baik depa datang sebab meja tu rupanya sangatlah berat dan memang tak akan terangkat kalau depa tak mai.

Sabtu bertolak ke Kg Bintangor utk majlis nikah Paiz sebab hari kenduri iols ngan hubby kena pi johor plak. Jln seremban seperti biasa la jem mcmkan hape je lagi.. tapi kami sampai dlm timeframe yg ok. Selesai majlis semua org berangkat ke PD. tidor kat resort polis semalam.. best giler mandi laut ngan adik beradik yang sangat ramai tu.. siap berkayak, nek banana memang best lah.. mlm plak ada sesi bbq.

ahad semua check out menuju rumah kenduri, iols dgn incik hubby diikuti anak ummi si aqil bertolak ke sagil, johor. pi kenduri kawan incik hubby mat nor. balik singgah tangkak kejap sebab alang2 dah sampai. tapi nak beli belah lelama tak bleh sebab hujan dan incik hubby dok risau pikir dia kunci kereta or not. jadi hanya sempat menyambar kain langsir shj. baju memang takde huhuhu rugi gak la rasanya tapi takpe la.

balik dari johor iols bawa keta sebab incik hubby dah penat.. sampai rumah dah mlm.. sangat penat giler.. incik hubby & iols tak pi keja ari tu. Pepagi opah, wan & family abak dah balik sebab abak keja shift tghari.

Opah ngan wan siap sound ibu yaya.. org tu tak ajak pun pi terengganu.. wakaka tu la ibu yaya.. pelawa bior terang terang.. hmm ada cuti yng 3 hari ke.. bleh kita pi lepak terengganu plak.. ok dak.. ibu & ayah Yaya nak ke ajak kitaorg???

Categories: Family
  1. kakyang
    June 8, 2011 at 5:18 pm

    oh..kata kite buang masa di jasko eh…ala…kn nak terai2 jeans tu…harus la…mak dah gomok ok…aihh..yg pasai p ganu tu..dah byk kali org ajak..tp sume wat dono je..bg alasan jauh la apa la…tup2 kata org tak ajak plak..huhuhuhu…mai la..sebelom kitaorg pindah…😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s