Home > I,Myself n Me > Ujian demi ujian

Ujian demi ujian

Ya Allah tabahkanlah hati hambamu ini.. the last time buat iui, aku kena demam denggi.. then akibatnya ectopic pregnancy & buang left tube..

Masa tu memang jiwa kacau giler.. memang depress sangat but I never tell anybody about my feeling. Sebab aku tak nak org simpati dgn aku..

Aku faham semua tu ujian Allah pd aku dan aku cuba sebaik mungkin redha dengan segalanya. Kali ni sekali lagi aku diuji..

1st julai buat iui kat hukm.. alhamdullilah semua berjalan lancar but for 3 days memang suffer from ohss… aku tetap bertahan start saturday lagi rasa something not right with my rectum.. (punggung la cakap melayu nyer)

So today I when to klinik putrajaya, Dr confirm aku kena hemoroid .. apakah hemoroid — cakap melayunya buasir la.. adoilah.. patutlah sakit giler & the best part is.. its already in stage 4 and need to be surgically remove.

I’m speechless.. pegi klinik surgeon kat hosp putrajaya & set appointment after appointment with hukm.. coz selagi result iui tak tahu surgeon takleh buat apa..

aku cakap kat misi (nurse) tu.. kak kalau tak kritikal sangat & kalau saya mengandung takpe la kak.. saya tahan je sampai sudah.. akak tu pun paham coz dia pun rupanya takde anak lagi walau dah lama kawin. Dia siap doakan semoga aku berjaya mengandung kali ni.. masinlah mulut akak tu.

the thing is now.. aku memang sanggup utk menempuh segala ni demi utk dapat zuriat sendiri cuma agak sedih coz ujian datang tanpa henti.. tapi org kata.. kalau kita diuji maknanya Allah masih sayang kat kita..

Ya Allah tabahkanlah hati hambamu ini dan kurniakanlah ku zuriat yg baik..

Categories: I,Myself n Me
  1. kakyang
    July 6, 2011 at 2:35 pm

    chaq, kamu kena bertabah!!!!!!aja2 fighting!!!insyaAllah…kami semua doakan semuga kali ini iui ni berjaya….betui…Allah sedang menguji kamu…dia tau kamu kuat utk terima semua ni…jadi jgn give up!!!

    kawan kite ada ada kena buasir time ngandong…tp Alhamdulillah….dia dapat tahan semua nya….nnt leh laa amik ubat bila smua dah ok…insyaAllah…

  2. effi
    July 6, 2011 at 3:51 pm

    Sabar ye anis and jgn putus asa berdoa. InsyaAllah..ada rezeki. Kita pun taktau apa yg disuratkan untuk kita sebagai hambaNya. Effi doa kan juga untuk anis ye..Take care.

  3. July 13, 2011 at 3:45 pm

    Anis, Amin untuk doa dan Anis kena kuatkan semangat!

    Insya Allah, segala urusan akan dipermudahNya. Amin

  4. ans78
    July 20, 2011 at 4:05 pm

    Thanks you all…

  5. iza
    July 21, 2011 at 8:49 am

    Pn. Anis, saya doakan berjaya kali nie..Insyallah. Stay strong k..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s