Home > Work > Berenang di kolam

Berenang di kolam

Macam best je tajukkan.. bak kata si Jurida.. kalau ko belajar berenang ni dah boleh wakil Malaysia dah..

ni bukan kisah berenang dalam air.. ni kisah berenang ni kolam a.k.a. “pool” servis. Owh bukan bahagan servis JPA tu..

Kisahnya tamat belajar kena lapor diri.. end of April la.. pastu berenang renang di kolam J*A selama 2 bulan menunggu penempatan.. katanya sebab nak habiskan urusan reorg semua kementerian n kenaikan pangkat senior n junior.. oklah iols suka je sebab iols tak siap paper lagi.

pastu pada 1 Julai iols dapat surat penempatan.. masih di central agency but this time at E*U. Ekceli iols tak le gumbira sangat sebab macam macam citer horror yang iols dengar keja kat sana.. tapi bila pikir balik.. semua tempat pun org kata horror so SYMP je lah ye..

Dengan berdebornya iols pun pi lah melapor diri ke sana.. tetiba dia kata “puan kena dtpkan surat dari J*M dulu” so menapaklah pulak iols ke B8 nak mintak surat tu.. pastu kat sana diorg kata it will takes time so lepak kolam dulu ye.. seminggu lepak kolam J*M la pulak.

after that pi balik E*U.. tetiba big boss tak setuju plak dgn desk yg dicadangkan.. jadi sementara menunggu iols masuk kolam sana la pulak..

hatta setelah dihitung.. dah dekat 3 bulanlah iols ni berenang renang dalam kolam. Tapi iols suka je sebab boleh siapkan paper iols yang tak juga siap2 ni.. dan yang pasti gaji tetap jalan. ;P

Categories: Work
  1. July 20, 2011 at 4:29 pm

    yang penting…leh jalan2 kan….dah berapa jenis kolam berpindah randah tu…isk isk isk

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s