Home > I,Myself n Me > Kerajaan always WRONG..

Kerajaan always WRONG..

wah.. tajuk post hari ni… sebanaqnya aku memanglah sangat tidak puas hati dan bosan dengan manusia manusia yang konon nya pandai sangat tapi ilmu tak le seberapa pun pastu tak nak terima lansung cakap orang lain.

Dah banyak kali kejadian ni berlaku specially sejak kuasa politik kat Malaysia ni tak berapa stabil.. ramai sangat nak tunjuk pakar. Actually post ni di cetuskan oleh komen kawan kepada kwan ku dlm FB nya.

Al kisah.. kawan saya si H ni komen kata kadar inflasi yang diumumkan tak masuk akal coz pengumuman just 3.5% tapi harga barang as all know naik berkali ganda. Then few people mulalah mengata kerajaan ni cuba nak menipu rakyat.

Disebabkan itu, another friend and I cuba terangkan mcm mana CPI diukur kat negara kita ni n how thats is the international practise. But we also said that kita ada indek pengukur lain yang ukur bhn asas which naik sangatlah tinggi berbanding CPI.

Tetiba ada one guy ni dengan penuh sarcastic nya kata ” that how malaysian best bagi alasan”. Aku terus pikir What the F.. kitaorg bukan cipta alasan.. kita share ilmu yang diketahui.. siap bagitau lagi.. kalau nak tahu inflkasi bg essantial good sila check kat DOSM as benda ni tak published (but still you guys can request)

Pada akulahkan.. kalau tak puas hati dgn BN jangan la plak korang tuduh kakitangan kerajaan ni tak buat kerja. Takde lansung ke program kerajaan ni yang manfaat kan kehidupan korang kat malaysia ni.. korang sambung belajar sampai SPM tu ingat kalu kerajaan tak bagi ingat mak bapak korang mampu nak sekolahkan korang. Kalau semua kerajaan ni jaga satu kaum je.. korang ingat korang boleh dengan bebas bersukaria beli rumah dll kat sini. Aku bukan racist sebab org melayu pun sama je perangai nyer.. tak reti berterima kasih.

kalau korang tak suka kerajaan sekarang.. bila pilihanraya pi la mengundi pilih la parti yang korang rasa terbaik.. ni tak.. time mengundi sibuk pi kerja or lena kat rumah.,. pastu bila mengutuk dia la nombor satu.. memang BS la org mcm ni.

Korang ingat senang ke nak puaskan hati semua org dlm negara ni.. aku pun pengguna jugak.. korang igat korang je ke bayar rege barang mahal.. aku pun mcm tu jugak.

cakap senang la.. buat tengok boleh ke??? yang 20 thn bwh pembangkang pun tak maju2. sebabnya manusia ni pelbagai.. sumber kita terhad so.. kita cuba dengan terbaik utk puaskan hati semua org. nak jaga satu family pun susah ni pulak satu negara. pastu sebagai kakitangan kerajaan.. kami ni mengikut kerajaan yang memerintah.. dan kami bekerja utk pastikan hasil terbaik utk rakyat malaysia.. sebabnya kami pun rakyat malaysia.. adik beradik kami pun dok malaysia jugak..

so.. kepada semua org.. ilmu tu penting dan perlu dikongsi..  kalau benda tu terangan salah jangan dikata betul dan kalau benda tu betul jangan pulak dikata salah. tuhan bagi otak untuk berfikir bukan pikir guna hati

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s