Home > I,Myself n Me > Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya

September 10, 2011 Leave a comment Go to comments

Salam aidilfitri to all. Maafkan semua kesalahan yg saya lakukan.. Kalau ada hutang minta halalkn or pls mai tuntut dgn saya.

Lama sungguh x hapdate.. Agak bz sepanjang ramadhan maklum la masuk keja tpt baru dsbgnya. Last entry pasal berpoya2 di Genting sempena b’day aqil n menghilangkan tensi. Kesahnya.. Sepanjang ramadhan hinggalah ke hari ni my period tak stop lagi. ( hebat kan iols period sampai 2 bln).

Tapi iols pegang hukum kata kalu lepas 14 hari dah tak kira period so belasah je puasa. So hanya tinggal 5 hari je puasa thn ni. Sepatutnya 3 hari je tapi sebab yg 2 hari lg tu mcm heavy flow so decide x posa gak.

Dah check dr pakar, tapi dia kata its bcoz of the hormone n secara sainstifiknya darah tu memang kira mensus. Dr siap bgtau if by syawal masih bleeding mai amik ubat utk clearkan rahim… So la ni aku konpius.. Normal ke mcm ni.. Anyway if its still don’t stop next week kena pi HUKM semula.

Kisah Syawal pulak… Wah nyaris2 iols tak dpt beraya kat kg thn ni.. Reason being… Ada ka patut incik bos suh pi kursus kat China for 3 weeks starting from 29 ogos. Aku dah terkebil2 bila bos bgtau.. Ye la 31 kan raya.. Apahal lak nak sambut raya jejauh dah la turn kg aku. Lagipun kursus ni bukan la substantive pun.. Jln2 cari pasal je… But fully funded by China govt. Tapi ye la kan, kot ye pun berkhidmat utk negara .. Bagi la den raya ngan mak bapak den. Kalau turn raya kg satu lagi, memang iols say Yes je kan ;P.

Akhirnya bos paham n takde sesiapa pun dihantar pegi. Alhamdulillah, bleh balik kg dgn gumbira. Mesti bos iols kata.. ” isk budak ni, baru masuk dah pandai nak ingkar arahan” hehe sorry ye bos, kalau bukan kerana raya.. Iols p je.. Maklum la jln2 for free sambil menuntut ilmu, sapa takmo kan.

Anyway memang best raya thn ni.. Rumah adik beradik ayah area perak semua dpt pi, pastu dpt jumpa semua adik beradik mama d kedah jugak. Sekarang ni tinggai mak jo je yg iols tak jumpa lagi so hari ni nak ajak incik hubby pi sentul.

SELAMAT HARI RAYA kpd semua rakan taulan & sedara mara sekalian.

20110910-075523.jpg

Ni gambaq anak2 sedara side mama beraya di rumah Pak Ngah di teloi. Yg kecohnya mak ayah dok acah anak bg senyum ;p

20110911-110505.jpg

Ni plak gambaq raya keluarga terchenta

Categories: I,Myself n Me
  1. UL
    September 15, 2011 at 5:39 pm

    ” Kalau turn raya kg satu lagi, memang iols say Yes je kan ;P. ” – muahahhahahah setuju jugak!🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s