Home > Family > Frust n penat

Frust n penat

Ok ni sesi luahan perasaan lagi. Is sangat frust, agak sakit hati n sangat penat dengan keadaan sekarang.

Kisahnya, konon nak buat family day (my father side).. Iols pun excited la sebab its a good things.. Tunggu punya tunggu senyap je , then after discussion with few people Iols setujulah jadi Planner. Well dah memang keja iols plan halatuju negara pun kan ( wakakaka gilo perasan.. Takde maknanya).

Anyway back to kisah… Memandangkan sekarang ni zaman teknologi.. So kita guna la tech yg ada n FB dipilih as a platform to discuss. Memang la xsemua ada access tapi itu la gunanya AJK. AJK tukang buat keja org lain ikut je la..

Dah meeting raya hari tu ok dah.. Tetiba 2 org pakcik bising tak setuju kesnya depa tak de dlm meeting tu. HELLLOOOOOOOO memang tak semua org dlm meeting tu.. Event perhimpunan UMNO pun tak semua ahli UMNO bleh hadir!!! Eh apa aku merepek pasal UMNO plak ni😉

Dah kecoh sangat n sebagai menghormati yg tua Iols kata oklah kita remeeting (suka suki je buat word baru). Buat la meeting again n kali ni Iols jadi pencatit je,

Dlm meeting decide nak suh bayar RM 180, erkkkkk banyak nyer.. Mampu ke sedara mara Iols ni ( itu yg iols pikir la) tapi tak baik lawan cakap org tua kan.. So Iols nego suh bayar RM 150. tapi dah agak dah sure ramai yg takpi dgn pelbagai alasan, padahal the main reason would be it cost too much for them.

Part kurang penyertaan dah satu, pastu dlm meeting gak dah dilantik AJK baru utk jlnkan tugas… Iols dah bagitau boleh tak Iols xterlibat dah coz Iols akan sangat bz lepas ni.. Tapi KONON janjinya takpe ko jaga duit je.. Hrummm ok la kata Iols.

Tetiba 5 hari sebelum event.. Game xde, hadiah tah apa, mkn pun tatau… Arghhhhh tensinya.. Aku banyak keja tau apahal plak nak kena pikir benda yg sepatutnya org lain buat ni!!!!!! Nasib baik la ada sepupu (reads Ul) yg membantu with a few mak cik yg menguruskan benda ni. SO end up AJK yg Iols lantik dulu gak yg buat kerja.. KALAU DAH MCM TU APASAL SIBUK NAK REMEETING HARI TU!!!!!

Hmmm dah la semoga event ni berjalan lancar.. Iols tak tau dah pasal mkn ni nak buat mcm mana.. Ikut hati katerer je tapi duit plak tak cukup.. Kita makan biskut je lah ye semua..

Seriously this will be the first n last time iols tolong organise this event.

Categories: Family
  1. October 28, 2011 at 12:24 pm

    kan..hamek….km pon rimas…lol…pyh tul…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s