Home > Work > Kisah di Langkawi

Kisah di Langkawi

wah kisah awal bulan baru nak tulis sebab sangatlah bz seperti haper je lagi kan.. seperti entri iols SYMP yang lepas ni berkaitan lah..

Projeknya pelancaran cetakan biru pelancongan langkawi 8/12 kat wetin Langkawi.. iols pi sana dari 5/12 lagi utk persiapan.

beberapa insiden yang sangatlah tak best :

  • kena marah ngan boss ayat ” If you don’t know how to write in english then don’t write” dihadapan semua staff okey.. tapi iols diam je.. memang dalam para yang pendek tu ada 3 grammar mistake yg sangat ketara. walaupun bukan iols yang tulis para tu tapi iols yg meletakkan para tu kat jacket buku tu. So kesalahan iols ialah tak check writing tu sebab assume tiada kesalahan since its writen by somone yg memang power english. lama gak la boss dok membebel.. yg jadi lagi tak best sebab boss tu memang jenis cool dan tak penah marah2 so semua terdiam dlm bilik ajk masa tu..
  • boss besar opis iols.. dimulut kata nak sleep in & leisure di waktu pagi.. belakang baru terserempak dia kat breakfast dah marah2 sebab tak bagi update & itenari dia utk hari tu.. erkk HELLLOOOOOO kata nak sleep in.. so we ingat nak arrange fro briefing at 10 la.. yang pepagi kul 8 dah amuk apasal
  • pastu the same person telah menyusahkan semua org dgn tukar perancangan.. elok2 VIP naik bas (dan dah dipersetujui oleh pak menteri bagai) dia tetiba nak nek keta dgn alasan nak greet PM kat tempat satu lagi… apa la bangang sangat ko ni.. ko ingat ko tu level apa.. kalau ko dah nek keta.. maka kena la bagi semua VVIP len yg ranking protokol lagi tinggi pada ko tu nek keta gak.. sudahnya kelam kabut susun keta sampai dekat 20 biji keta dlm konvoi.. yang menyakitkan hati KO SELAMBA NAK MARAH KITAORG sebab keta ko jln belakang.. sapa suh ko tukar plan. kalau tak tukar elok je ko nek bas skali VVIP tu suma. dah la tukar plan 1 jam sebelum acara start
  • setelah penat lelah semua.. iols diarahkan bawak balik beg kosong “kakak”  sebab kakak tak nak bawak 2 beg.. sesia ada pegawai khas bagai nak gak menyusahkan hidup iols
  • pastukan.. selalunya org akan kata job well done and nak komen pun masa post mortem.. di “kaka” boleh kata I want to say good job but its not that good…. erkkk apakah.. mulut mcm longkang gitu
  • kesimpulan iols sesangat tak enjoy lansung trip ke langkawi walaupun iols stay over lepas event dan incik suami datang.. nasib bek la incik suami datang and pi jln2 di langkawi sempat la jugak tgk air show LIMA.

 

anyway kesimpulannya iols akan menjauhi dari jumpa “kakak” selama mungkin.. heeii tak kuasa iols tau

 

Categories: Work
  1. December 28, 2011 at 11:27 pm

    longkang nya ‘kakak’ itu ya….

  2. Ciklongan
    December 29, 2011 at 1:46 pm

    Giler keji perbuatan beliau.see org mcm ni mmg x sedor diuntung

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s