Home > Family, Work > Saya keciwa.. sakit hati gak kot

Saya keciwa.. sakit hati gak kot

lama sangat dah tak hapdate kat sini.. tetiba tajuk post keciwa la plak..
Ni kisah benar pasal manusia dan expectation yg tak masuk akal..

sebenaqnya iols agak keciwa + sakit hati skit + speechless dgn perangai org keliling.. utk kali ni my own sedara mara.

kisahnya.. adalah sedara mara iols ni yg dapat interview keja kerajaan.. then call lah iols bgtau kalau boleh tolong la bagi dapat.. then iols bagitau la.. iols boleh tolong takat bgtau at kengkwan yg ada la.. ada rezeki dapat lah dia.. then iols bagitau la few tips menjawab soalan kan..

then after few months budak tu tak dapat pun keja tu…. yg iols keciwa + sakit hati skit adalah bila their family mcm kuar statement ada sedara pun tak nak tolong..

HELLLOOOOO iols ni KPPA kah yang boleh bagi keja kat sedara mara sesuka hati iols?? setakat keja gred bawahan mcm iols ni manalah iols ada kuasa nak memastikan sedara iols tu dapat kerja tu..

sedangkan adik iols sendirik dah 3 kali interbiu tahap akhir pun masih tak dapat kerja.. soo boleh tak guna OTAK yang ALLAH SWT dah bagi tu and pikir skit.

selama ni tak penah lagi lah iols ni menyombong tak ngaku sedara or tak nak tolong ke hapa ke.. tapi kalau benda dah memang diluar bidang kuasa iols.. mcm mana la aku nak tolong wahai sedara mara ooiii..

oklah.. kepada sedara mara ku sekalian yg baca entri ni.. JANGAN SENTAP ye.. insyallah iols tetap akan membantu kalau ada yg minta tolong tapi.. tolonglah pakai akal fikiran yg diberikanNYA, kalau ada rezeki maka dapatlah sesuatu itu dan kalau takde rezeki maka tak dapat lah…

Janganlah ko jaja cerita kononnya harapkan ada sedara keja kerajaan tapi tak nak menolong pun.. kecuali kalau iols dah jadi KPPA nanti.. ha memang in my power then boleh la kutuk pun.. dan ingatlah iols ni pegawai kerajaan.. reta tu reta kerajaan.. kalau reta mak bapak boleh la buat sesuka hati.. ni kang tak pasal2 org tuduh salah guna kuasa..

ok sekian!

Categories: Family, Work
  1. azataq
    February 24, 2012 at 1:31 am

    SENTAP!!!!…kalu blh terus msk…baik uolls jaja km ja…kompom dpt keja sng hati…gitew

  2. Rambomadonna
    February 25, 2012 at 9:16 pm

    Sabar Nis… Aku pernah kena macam tu. To the extend that pejabat ntah kat mana2 depa ingat aku maybe kenal ketua kat situ. Hebat sgt badi “pegawai kerajaan” kat u ni. Tak payah ambik pot lah … to me you have done your responsibility well … u advice her macam mana nak jawab soalan, macam mana nak handle interview. Buat tambah dosa jer sakit hati dekat sedara mara u too.

  3. arisy
    March 9, 2012 at 7:56 pm

    Humhh, same here. Macam la T* tu aku yg punya, heheh..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s