Home > Uncategorized > JUAL IKAN

JUAL IKAN

September 13, 2012 Leave a comment Go to comments

Wah tajuk sgt propa kan. Actually alot happen after my so call ” saddest day” tu. Sambut ramdhan, sambut raya belah mertua, mendengar soalan2 pasal anak… But I’ve decide to move on. Rezeki ditangan tuhan.. Kalau ada then ada, kalau takde nak buat mcm mana.. Cuba jelah mencari keredhaan dlm diri.

Ok kali ni sesi luahan perasaan… Seperti tajuk posting ini… Saya sesangat kecewa n rasa nak marah pun ada dengan orang yang pada saya selfish. Tak payah la nak buh nama nanti isu plak.. Tak pasai2 kena saman di mahkamah susah plak iols kan..

Ok kisah pertama, manusia yg semuanya dia yg betui, dia yg pandai.. Atur semua benda tak reti nak bincang dengan org sebab KONON nya nanti byk sgt soal… Then tetiba tiba masa yg diatur… Itu takde, ini takde… LANSUNG takde back up… Mungkin ramai yg tak setuju manusia mcm ni selfish.. But for me.. You are SELFISH kerana telah menyusahkan org

Ok lagi kisah yg menyebabkan post ini terjadi.. Kalau dah kita ni sakit, maka makanlah ubat, jagalah kesihatan, cukupkan rehat. Pandailah bahagi masa utk semua perkara. Jangan SELFISH hanya pikir kemudahan diri sendiri, rasa nak makan ubat makan, kalau tak tak yah.. Makan apa saja tak cari yg berkhasiat. Kenapa SELFISH? sebab kalau hidup sebatang kara takpe, then takde la merisaukan dan menyusahkan org, ni keluarga masih ramai.. Tak ke SELFISH namanya tu

Ada lagi, yg ni aku sesangat terasa hati sebenarnya. Dah dipesan dlm keadaan fragile kena jaga diri, tak payah lah nak berjln2 jauh2. Tapi tak dengar.. Semata sebab nak puaskan hati sendiri.. Apa selama ni iols tak penah ke nak menolong hantar amik ke epot tu?? Bila jadi sesuatu, baru nak menyesal ke? Mentang mentanglah murah rezeki, tak reti nak hargai. Memang sgt SELFISH for me, coz ada korang pikir, iols ni yg sgtlah jauh rezeki ni rasa, bila korang tak hargai benda2 mcm ni?? Kalau korang hargai korang tak buat kerja mcm tu!! Dah tu.. Yg lebih iols emo sesangat… Disebabkan kepenatan.. Anak sampai demam semua. HELLLOOOOOOO boleh tak wahai ibubapa sekalian… Pikir skit pasai anak sebelum buat apa2 tindakan. Kalau tak nak dahulukan anak then tak payah beranak ok. Jangan SELFISH, semua benda nak tapi tak reti hargai

Ok iols sgt emo ni… Sebabnya iols terheret sama dlm semua masalah tersebut… Iols mengakulah iols pun “JUAL IKAN” (selfish) gak tapi suka hati iols la.. Blog iols, mulut iols, emosi iols,reta iols.. Wakakaka gilos lah!!!

Categories: Uncategorized
  1. September 14, 2012 at 12:35 am

    SENTAP!!!!! kekadang mmg ada benda x blh elak..bkn sb nak jual ikan sgt…tp taraf hidup membebankan sehingga terpaksa mengerah segala tenaga…pon penat jugak bila org asyik tanya kan…itu bila nak byr…ini dah tepon…bil sudah sampai…kekadang ubat pon x menjamin jugak…pas ni saya jual ayam akak yer…hohohohohoho…jadinya saya dah tau lah result adik sorg tu ya….baru jer ckp ngan abg dia psl dia jenjalan tahap AR

    p/s: part ubat tu saya mengakuuuuuu….

  2. ans78
    September 14, 2012 at 12:38 am

    Jual ayam?? Anak ayam?? Hohoho

  3. huhu
    September 29, 2012 at 7:11 pm

    baek lah…saya insap…pehni tak buat dah….sobsobsob

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s