Home > I,Myself n Me > Sinar Pagi… layanzz

Sinar Pagi… layanzz

Lama sungguh tak update blog ni kan.. disebabkan iols ada masa skit ni.. nak updatelah.. Iols ni memang suka layan SInar Pagi.. sebab suka dengar celoteh Kril, SY & KE dok merapu dlm konti tu. Topik yang depa bincang tu byk topik keluarga la.. pastu gurauan pun kira utk org yg dah “berusia” mcm iols ni sesuai je dengar.. haha mengaku tua plak..

Anyway rasanya iols nak menulis pengalaman iols berdasarkan topik pagi yang diutarakan setiap hari kat Sinar Pagi tu.. (bergantung lah kalau ada kisahnya & kesempatan iols kan..) tapi iols akan cuba setiap hari ok.

Anyway kita start dengan topik hari ni : Waktu SPM ku dulu

Iols ni budak dok asrama.. asrama iols plak jauh le sesangat dari bandar.. so idak le kuasa nak cari makanan kat luar ke bagai. Tapi iols ingatlah.. time SPM ni, disebabkan bebudak semua dah balik.. tinggal bebudak form 5 je.. so cikgu bagi kelonggaran utk kitorg keluar beli makanan kat luar. so time hari takde paper tu.. apa lagi.. panjang kaki la pi kedai makan kat Kg Manjoi tu.

Yang iols ingat, ada satu kedai makan ni siap buat delivery utk kitaorg.. kalau nak order makan tgh malam just tipon je order pastu dia dtg hantar.. sangatlah bagusnya sebab ye la.. study sampai tgh malam.. aje nyer lapor, dewan makan dah tutup so itulah talian hayat nyer. Tapi dalam ader delivery tu.. bebudak lelaki ni.. boleh jatuh teperoluih dari bumbung dewan makan.. kesahnya.. nak masuk dewan makan tgh malam cari makanan.. ate dah gelap.. salah pijak bedentum la ke bawah.. nasib baiklah tak cedera kengkawan iols tu.

Lagi satu, iols ingat lagi.. masa study.. semua org ada port memasingkan.. ye la kena la amik mood study memasing.. ada yg dok atas tangga, ada lepak atas katil, ada yang kat surau, standard nya lepak kat bilik study la sebab ada meja bagai.. tapi iols ngan beberapa geng iols.. lepak bilik TV. yes.. study sambil tv terpasang… rasanya 50% je masuk dlm kepala benda yg distudy tu.. hehe nasib baiklah SPM tak sangkut.

Apapun.. memang seronok kenang balik zaman sekolah ni.. Utk kawan2 SPM batch 1995 Bainunians.. apa plak kenangan korang ye🙂

Categories: I,Myself n Me Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s