Home > Uncategorized > Sinar Pagi : pertama kali

Sinar Pagi : pertama kali

Ok citerpertama kali… Kisah pertama kali ke luar negara. Iols terpilih berkursus di Jepun selama 2 bulan lebih. Itu lah pertama kalinak keluar negara.. Pi sengsorang plak tu. It was in 2005.

Masa mengantar.. Sekeluarga iols turun dari Perak hantar.. Ngalahkan nak pi Mekah je.. Hehe tapi ye la itu first time hantar anak pi luar negara.. Sengsorang plak tu.

Ingat
Agi.. Masa jln turun nak lalu imigresen tu..lambai tangan kat family, hati berdebor dah.. ” isk nak lalu lane mana”. Pastu lepasimigresen.. Kalih belakang dah tak nampak my family..tetiba rasa nak nagis.. Wakaka.. Debor ok uols.. First time lah katakan.

Iols sampai kat gate awal 1 jam.. Dok la melangut kat situ.. Pastu nek kapai semua oklah.. Sampai Narita, keluar ikut org ramai.. Bila keluar dari arrival hall, nampak ada mamat hensem+cute yg pegang name card tulis “Ms. Abdullah”. Mulanya iols buatdek je.. Pastu teringat.. Sure la depa ni ingat itu surname..

Tapi memang bestlah pengalaman pertama nek belon pi luar negara sengsorang. Mengajar iols berdikari and survival.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s