Home > I,Myself n Me > Mencari kerja

Mencari kerja

Coretan kali ni utk luahan perasaan … Iols sangat2 nak berhenti kerja… The only thing that kept me going to work is the money.

Kenapalah iols rasa mcm ni..
1) iols rasa nak tumpukan pada keluarga.. Yes family iols buat masa ni is me and my hubby je.. But sebab tulah iols nak berenti.. Maybe tanpa stress iols bleh conceive and membina family.. Memang kuasa Allah semua tu..but kita kena usahakan? So maybe perlu korbankan kemewahan utk keturunan… Hmm

Tapi… Kalau iols tak kerja.. Xde income then what happen if my family (reads adik2) need financial help? Kalau ada yg sakit? Sekarang ni pun iolslah banker nyer… Selama ni iols ikhlas je.. Cuma sejak akhir2 ni rasa terbeban plak.. Tak baik sungguh kan?

2) iols sangat demotivated dengan kerja sekarang.. Sebenarnya kalau nak ikut.. Its an interesting job, but melihat perkembangan di Malaysia ni.. Iols rasa ” kenapa aku kena sakit kepala nak pikir what to be done untuk majukan Malaysia sedangkan 1) ahli politik sibuk nak kayakan poket memansing 2) rakyat sentiasalah kata pegawai kerajaan ni makan gaji buta 3)pembangkang tu pun hampeh sangguh lakukan apa saja demi nak dapat kuasa even to the extend menggadaikan masa depan negara (pemerintah kaut duit tapi taklah sampai gadaikan negara). BILA KERJA TAK DIHARGAI MCM NI.. PERLUKAH TERUS BERKHIDMAT DEMI KEPENTINGAN NEGARA.. Why bother when the rakyat themselves couldn’t be bothered???

Bukanlah iols ni mulia sangat tapi sedih dan sangatlah frust bila semua benda pun nak di politikkan.. Tak bolehkah sesama kita semua majukan negara ni utk kesenangan semua.. Tapi well rasanya tak akan terjadi kot… Sebab semua org pun rasa perjuangan dia adalah utk kemajuan negara.. Well there might be truth in it..but boleh tak berjuang tanpa merosakkan keadaan ekonomi? Janganlah isu2 kecik pun nak besarkan.. Janganlah perkara yg baik (mcm AES) tu pun nak jadi isu..

Jadi penyelesaian masalah ni ialah.. Iols rasa nak cari kerja lain yg tak terlalu stressful so that iols masih ada duit utk. Cover apa yg perlu… Ada cadangan kerja yg pays around 2K monthly and not too stressfull tak?

-Saya yang dah hampir nak give-

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s