Home > I,Myself n Me > Sinar Pagi : Kisah Kasut

Sinar Pagi : Kisah Kasut

Ok tapik pagi tadi ialah cerita tentang kasut.. Iols ada satu citer pasal kasut yang iols pakai.

Kisah ni berlaku kat Kota Baru Kelantan, lebih spesifiknya Pasar Siti Khadijah. Iols pakai sandel biasa je.. baru la jugak kaler biru matching ngan baju kurung masa itu.. (maklumla baru balik kenduri – rasanya majlis tunang ke kawin tah sepupu iols Abg Taza). Anyway back to the kasut.. tah mcm mana terpeleot masa turun tangga besar kat pasar siti khadijah tu (ala tangga ngadap tabung haji tu ni tahun 1998 – 1999 kalu tak salah so takde lagi wing makan hat baru tu). maka seperti nangka tergolek lah iols jatuh tangga tu.. aigooo nasib baik tak patah riuk.. tapi sakit la jugak kaki terseliuh & yang lebih nya malu la uolss… giler apa tergolek tgh pasar semua mata memandang gitu..

 

Yang menyebabkan iols ingat sangat perintiwa ni.. bukanlah sebab malu tergolek tu.. tapi sebab lepas aksi tersebut, family iols nak ke rumah “bakal mertua” iols.. hehe ala2 melawat utk berkenalan gitu.. aigooo 1st time jumpa keluarga boipren boleh plak iols jadi mcm ni.. huhu. Sampai rumah “bakal mentua” masa tu dok terhinjut2 la.. rumah depa kena nek tangga (rumah kampung style) lagi la payah.. huhu.. so kenangannya disebabkan kasut biru tu.. perjumpaan pertama kali iols dgn mak metua jadi sesi mak mentua urut kaki iols yg terseliuh.. huhu makasih ye Ma..

Categories: I,Myself n Me Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s