Home > I,Myself n Me, Work > Cerita ceriti

Cerita ceriti

hmm niat di hati nak buat segmen topik pagi pun selalu tak buat.. lama tak dengar radio pun sama..

Anyway hari ni nak bersembang je.. next week nak pi Phnom Pehn.. ada conference.. banyak benda kena settlekan.. tapi yang paling tak best ialah financial arrangementnya.. kena guna duit sendiri dulu kemudian baru claim.

Masalahnya ada 2..

1 – bajet bulan ni dah takde.. gaji 18hb last gaji 8hb.. so memang cukup2 je bajet.. tetiba kena pi tempat jauh2 yg kena bayar sendiri.. hurmm swipe lagi la jawabnya..

2- Eipiyu ni.. kalau buat claim.. suka hati mak depa je nak tolak. tak nak rujuk pekeliling betul2 pastu ada elemen “ala ko dah berjalan sibuk nak claim byk2”.. which all I can say is.. “hei vongok.. ko ingat aku pi tu utk bersukaria ke.. sesi pagi sampai 6 ptg everyday.. makan pun payah nak cari.. kalau ko nak nah amik ganti tempat aku.. vongok sungguh #@$%%^”

hmm gaduh mcm mana pun tak menang nye dgn manusia yg buat kerja dok dengki kat org ni.. educated but 3class mentality type of person. Nasib la ada tabungan yg boleh dikorek.. takpelah berkhidmat untuk negara.. semoga dapatlah jugak serba sedikit pahala utk bekalan.

habis citer Phnom Penh.. citer pasal nak berenti kerja.. haha.. aku masih memikirkannya.. incik suami pun ada keluar statement bebaru ni.. “hmm saya rasa kalau awak nak berhenti kerja pun, saya mampu tanggung perbelanjaan awak”… wah.. suka giler dengar statement tu…kemudian dia sambung plak ” tapi.. tanggungjawab awak pada benda2 lain tu mcm mana..”

Hurmmm tu la.. banyak jaringan tanggungan lain yang org tak nampak.. tanggungan yg tidaklah membebankan pada aku .. tapi tak leh la nak mintak incik suami tanggung.. dan takde org lain yg boleh tanggung…

Merungutkah aku??? kufur nikmatkah aku?? bukan itu niat aku.. aku memikirkannya secara logik.. sense of responsibility yang ditanam dalam diri dari kecik tak dapat diabaikan… aku percaya rezeki yang dikongsi akan menambahkan rezeki lagi dan tidak akan mengurangkan rezeki.. but sometimes bila tgk .. yg lain boleh je mementingkan diri sendiri.. tertanya.. kenapa tidak aku?

tapi.. pikir balik.. kalau aku tak kerja pun.. dapatkah aku apa yg aku kejar?? if not then I’ll be worse of.. arghhhh no ends to human worries.. for the time being… continue with the routine and pray for the best.

 

 

 

 

 

 

Categories: I,Myself n Me, Work
  1. sapa kah lagi....
    December 7, 2012 at 11:19 pm

    oh ruginya benti keja…blaja master penat2…mmg sungguh rugiiii…ala cari keja lain…or buat jer x reti….duduk rmh pon sgt lah membosankan sbnr nya kalau xda buat keja lain…

  2. UL
    January 20, 2013 at 10:09 am

    Err, soklan yg sama kita tanya kat encik shahrun. Tapi jawapan yg lebih best ~ baik abang je yg benti.. Haihh

  3. ans78
    January 20, 2013 at 4:23 pm

    Ayoo dia plak yg nak benti… Haru namanya hehe

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s