Home > Work > AEC better logistics for improved connectivity

AEC better logistics for improved connectivity

Menghadiri seminar logistik ASEAN. Oh.. Sangatlah penat otak ni bila cuba memahami topik yg BRAND new kepada diri ini…

Dah la byk isu perkara ni.. Pastu takde lead agensi yg nak lead sebab pertindihan kuasa.. Aigoo migrain iols tau mcm ni..

Itu pun org kata kerja kerajaan senang, makan gaji buta etc kan.. Hurmmm kepada yg rasa hang hebat tu.. Silalah amik kerja iols ni.. Iols tak kuasa dah nak pikir ni.. PENAT tau.

Anyway seminar ni sangatlah bagusnya… It highlight masalah logistik di ASEAN dan pandangan dunia tentang logistik asean. One thing for sure.. All of them said that ASEAN logistics is wayyyy better than other region (exclude US n Euro) but still lots of improvement needed.

Dan ranking kita bagus basically sebab S’pore.. Yg lain masih byk kena improve.. So mcm mana tu.. Kita tahu kat Malaysia ni byk yg perlu diregulate utk susun logistik kita.. Tapi NO POLITICAL will lansung.

Sapa berani kacau s*ms*ng kat pelabuhan, hat bawak lori dll tu.. Sapa berani kacau kalau backer nya ahli ahli yang berhormat?? ( tak kira la pemerintah ke or pembankang)

Categories: Work
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s