Home > Uncategorized > Kau tetap dalam anganku..

Kau tetap dalam anganku..

Dan.. Airmata mengalir lagi….
Sepanjang hari aku dah ok… Memang dah terima semua.. Takde isu lansung.. But its start with just a simple question from my boss

Boss: eh nak solat lah.. You dah solat? Pukul brp ye skrg?
Me : belum lagi.. Skrg kul 5.32 ptg.. Selalu sebelum balik saya solat lah..

Itu je soalan my boss.. “you dah solat? ” simple question but aku tak jawab direct.. Sebab dia tahu aku buat treatment dan kalau aku kata aku tak leh solat then.. She’ll know.

Then.. Masa cakap selamat menjalankan umrah to my friend sebelum aku balik..

Me: selamat pergi dan balik semoga dapat umrah yg mabrur
Friend : hmm nak pesan doa apa2? Takpe aku doakan untuk ko ye (she know about the ivf)
Me : Hmm doakanlah.. Tapi my period came yesterday so.. Doakan semoga ada rezeki i

So masa driving balik mood down..tetiba kat radio keluar lagu si Azie ni.. Kau tetap dlm anganku..

Mulanya ok je layanzzz le kan.. Lagu zaman muda2 tu kan.. Tetiba masa nyanyi part chorus.. Airmata dok menitis..

Ehhhh apa hal plak feeling tetiba ni kata hati ini…
Then terperasan lirik tu..

“KU CUBA DAMAIKAN HATIKU YANG KIAN BERKOCAK
AGAR PERASAAN SEDIH AKU INI TIDAK NAMPAK”

Owhhhhh makan dalam sungguh… Betul.. Itu yg sedang aku lakukan.. Patutlah tetiba mengalir air mata..

Again.. Aku insan biasa.. Walau cuba memujuk diri bertindak menggunakan akal..tapi tanpa dipinta Sekali sekala hati menguasai minda….. 😂

Categories: Uncategorized
  1. Effi
    March 22, 2013 at 11:49 am

    Effi tau yg we’re not that close but at this point of time, honestly, effi nak peluk anis kuat-kuat and nak anis tabah dalam menghadapi dugaan yang besar ni. Effi baca pos anis yg ni pun dah bergenang airmata effi, ini kan pulak tuan punya badan yang menanggung nye. Be strong ye anis.:-)

  2. ans78
    March 22, 2013 at 6:19 pm

    Thanks Effi…
    I’m trying to be strong.. Cuma kadang kala tu terbabas jugak..🙂

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s