Home > I,Myself n Me > Not getting better..but its not getting worse either..

Not getting better..but its not getting worse either..

Rabu 10 april 2013..

Aku tak pergi kerja sebab badan rasa agak lemah.. Kiranya EL lah… Incik suami kerja so tinggallah sengsorang.

Tapi.. Dasyat sungguh penangan anak ibu sorang ni.. Semua benda yang masuk dalam mulut SEMUA keluar balik… Hingga air kosong pun keluar balik.

Petang bila incik suami balik, incik suami kata.. “nak pegi hospital?” hmm setelah fikir panjang… Aku pikir.. Kalau dah apa pun tak masuk badan.. Nanti anakanda kesayangan ni tak cukup nutrisi nak membesar.. Jadi marilah kita ke hospital untuk amik drip.

OTW bincang dgn incik suami nak pi kecemasan ke nak pi klinik P9 je? Then we decide.. Lets go to emergency.

Alhamdullilah.. Keputusan yang tepat. Rupanya kekurangan garam dalam badan berada ditahap MERBAHAYA dah.. Dr kata kalau lambat boleh kena cardiac arrest?? Erkk dasayat nyer.. Tak sangka plak.

So drip masuk 3 botol, beserta elektrolit 200mg.. Aigooo sakitnya masa masuk elektrolit tu..rasa mcm tangan kena toreh dari pergelangan tangan sampai siku… Huhhhu… Masa masuk elektrolit tu pakai mesin ECG sebab Dr kata kena monitor jantung..

Alhamdullilah semua berjalan lancar, selesai di bilik kecemasan jam 230 pagi.. Then staff hantar ke wad LnD.

Aku diletakkan dalam bilik yg mcm stor.. Penuh perabot.. Katil pun tidur atas strecher je.. Nasib baik keluar lepas satu malam je then transfer ke wad presint 8. Dok sana 4 hari plak.. Then dapat keluar hari ahad balik rumah..

Yeay!! Bukanlah sebab dah sembuh dengan baik tapi sebab dah tak larat nak terperuk je dlm bilik wad tu..

BERSAMBUNG…. Ewahhh :))

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s