Home > I,Myself n Me > Not feeling the joy yet

Not feeling the joy yet

Sekarang dah masuk 18 minggu… alhamdullilah keadaan makin pulih… Tapi saya masih muntah2 dan tak lalu makan.. Digagahkan juga untuk makan sebab nanti baby tak dapat nutrisi but its soooo hard..

And towards the middle of pregnancy ni.. i still does not feel the joy of motherhood… Mungkin kerana badan ni terlalu lemah sampai sekrang dan segala macam penyakit yg dikesan tu… Walau dah jadi “MISTERI” dan tidak begitu menakutkan.. Tapi ianya masih ada..

Platlet masih 60 (last reading yesterday), result come back negative for ITP so it become “MISTERI PLATLET RENDAH”, hati dah tak nampak nanah.. But ketumbuhan a.k.a. Bisul tu masih ada dan saiz tak berubah… Oleh kerana pregnant maka CT scan dan MRI xboleh dibuat… Jadi satu lagi “MISTERI BISUL DIHATI”…

Lepas tu bacaan ujian utk ibu mengandung pun semuanya peringkat tak lulus.. Hb rendah, gula tinggi, yg normal cuma BP.

Semoga segala episode sakit ni akan beransur pulih dan saya akan mula rasa keseronokan untuk menjadi ibu yang telah lamaaaaaa sangat di nanti.

Cuma sangat bersyukur sebab, my dear husband sangat understanding dan sangat priharin dengan keadaan diri ini. Sikit pun dia tak marah walaupun kengkadang tu dah mcm kena buli kejap naik atas, kejap tuun bawah kena ambik brg yg tertinggal.

Seriouslly.. Grateful for you my dear.. Thank you.. Love you so much.

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s