Home > Hubby n Me > 1st baby stuff

1st baby stuff

Hari ni pi Alamanda beli barang dapur.. Then ajak incik suami pi tgk travel system yg iols cadang nak beli tu..

Saja je nak survey barang baby disamping bajet nak menyimpan byk manakan.. Hehe.. Masuk la mothercare, anakku, modernmoms even toy r’us utk tgk stroller… Hmm awat tak masuk carrefour ye tadi.. Tah la.. Lupa plak situ ada jual brg baby 😝

Yang nak suh hubby tgk tu ialah travel system harldford.. Ok la dan rege pun idak le mahai sangat.. Sales kat motherscare ada 20% pastu rege dia asal dlm RM800 je. Tapi incik suami tak berkenan.. Complicated sangat katanya.. Payah nak buka n tutup… So tgklah model yg lain..

Iols ada beberapa syarat je utk stroller ni..

1. Umbrella closing… Sebab kereta myvi je.. So kena cari yg tak makan ruang
2. Boleh bawa dari new born
3. Tak terlalu berat

Itu je syarat yang iols kenakan… So survey punya survey… Incik suami berkenan kat Maclaren Techno XT n XLR. Sebab memenuhi semua ciri yg dikehendaki & bentuk dia nampak smart.
Hehe ekceli, memang iols bekenan stroller model ni dari mula lagi.. Tapi kununnya mahai sangat sampai 13++ so takmo la membazir…

Then tadi tgk kat Mothercare ada sale.. So after diskaun rege jadi below 1K. Maka terus there and then hubby decide beli jelah terus.. Alang2 dah berkenan.. So terus beli.. Tapi kena order sebab kitaorg nak kaler hitam… Kat situ ada merah je… Hmmm tak kesah la.. Bukan nak pakai segera pun..

So tadi dengan rasminya, pembelian barangan baby pertama telah dilakukan… Baby.. Say thanks to Papa sebab belikan stroller best itu ye.. 😃.

Inilah gambar contoh stroller yg telah dibeli itu…

20130630-230426.jpg

Categories: Hubby n Me
  1. Effi
    July 1, 2013 at 8:27 am

    Sama cam Hayra nyer stroller and now dah jadik adik dia punya n Hayra settled w Combi. Memang sgt long-term stroller ni n baguih.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s