Home > I,Myself n Me > Result hematologist

Result hematologist

Owh rupanya tak buat entri palal review hematologist lagi…

Surgical dah tangguhkan hingga after deliver.. So pi appt dgn pakar darah plak kat hosp ampang pada 3/7 ritu.

Seperti biasa klinik hemato punya la ramai patients.. So bertabah jelah ye.. Setelah beberapa jam dapatlah jumpa Dr Jay.

Tgk result darah (prosedur klinik memang amik darah b4 jumpa Dr, cekap lab darah hosp ampang ni). Ok sambung, lepas tgk result Dr Jay kata, readings still low from normal people.. Tapi agak oklah.

Platlet 95, hb 10.1 – for me.. Its like WOW! Dah lama platlet tak cecah 70 pun, kiranya improvementlah..

Hasil blood test yg bermcm2 dulu tu pun seems normal.. So kata Dr Jay, ada 2 probbability, sama da chronic ITP or.. Hmm apa tah gastro something… But yg kedua tu a bit unlikely sebab selalunya terjadi pada org mengandung di second trimester..

So maknanya skrg iols ada ITP lah.. Cuma tak dpt nak determine 100% lg.. Hmm takpelah.. Syukur sebab bacaan tu dah meningkat. Dr kata tak perlu stereoid treatment just continue makan iron tablet dan dekat2 delivery nanti kena monitor selalu utk tgk cukup tak reading darah kalau nak bersalin.

Kalau tak cukup then kena makan stereoid utk boost platlet… Syukur pada ALLAH dan terima kasih kepada yg mendoakan… Sekarang kena cukup makan dan concentrate pada baby je sebab mak baby dah forgo any treatment n dlm sesi monitoring shj🙂

Categories: I,Myself n Me
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s