Home > Family > Mangkuk ayun..

Mangkuk ayun..

Ha. Kalau tgk tajuk posting pun tau, ni sesi nak amuk lagi skali..

Ditujukan kepada sapalah lagi mangkuk ayun dalam family haku kalau tak adik pada Siti.. (tak kuasa nak ngaku adik sendiri ok)

Hidup kalau tak menyusahkan orang memang tak sah.. Tapi mangkuk ayun ni tak pernah rsa dia menyusahkan orang.. Bercakap tak jejak bumi ok.. Dia lah yg paling hebat dan pandai dlm dunia ni, apa org cakap tak nak dengar sebab kononnya dia dah pikir panjang dah.. Dah bajet semua.. Dan family memang tak paham dia n suka pandang rendah dia..

Meh sini aku nak ungkit semua kebodohan dan kebanganggan ko tu mangkuk ayun…

1. Orang bagi ko kerja memang la gaji hari, tapi bukan ada kerja sgt pun so lebih kurang pi goyang kaki je… Tapi ko MENIPU pastu memalukan aku… Sikit pun ko tak pikir tindakan aku ni memalukan n menyusahkan org kan!

2. Orang kata motor tu bawa balik jangan biar… Ko menjwb pandai sgt.. Sudahnya motor kena curi habis tinggal rangka je.. Dlm kepala hotak ko tu tak pikir pun, duit beli motor tu sekupang pun ko tak bg.. Dah tu kot abg ko bleh la jugak guna motor tu..

3. Org kata tak payah beli kereta lagi tak mampunya.. N kalau nak beli pun beli je BLM murah n keta baru.. Tapi ko kan suka mengebat ian mangkuk ayun.. So beli la gen 2 yg dah make up bagai.. Ha.. Pastu tu dok perabih ribu2 kena pebaik.. Monthly payment pun dok sangkut sebab tak mampu… TAPI ko la yang PANDAI sangatkan.. Kononnya dah kira n pikir panjang dan mampu nak tanggung semua.. PASTU ko sibuk meminjam duit family.. Punya la muka TEMBOK, dah kerja pun menyusahkan mak ayah yg dah pencen lagi

3. Pastu kerja dgn tah company apa tah.. Siap tak amik gaji sebab konon tolong bos.. Duit komisen pun tak amik.. Bagi bos simpan.. PERCAYA sgt kat org lain pada keluarga sendiri. Bila org nasihat kata family tak paham… Dah terkena masa nak tunang lg 2 hari baru dapat duit.. Itu pun TAK SEDAR2 lagi… MANUSIA BODOH tera mana ko ni mangkuk ayun oiii… Ko je rasa ko pandai..

4. Nak kawin duit takde, bila org tanya nak amuk… Biadap sungguh dgn mak ayah. Pastu bleh plak sms tak jadi kawin.. Pastu selang 2 hari jadi plak.. APA ko ingat kenduri kawin mcm buat open house! Pastu bila org tanya mana dpt duit jwb dengan biadap… “Nak buat ke tak?”. Ikut hati aku.. Ko pi jelah kawin kat siam pun.. Ada aku peduli!!!

5. Dan yg terbaru yang menyebabkan aku dah malas nak layan ko adalah bila pinjam kereta JANJI nak pulangkan ahad.. Tapi tetiba tangguh plak… Yang aku angin ialah sebab ko lansung tak call bgtau kata nak tangguh.. Aku plak yg call tanya mana tak sampai2 lg… BODOH tak bettanggungjwb.. Tak reti2 nak call bila menyusahkan org.. Nak kata mak bapak tak ajar.. Takde maknanya sebab adik beradik lain reti bahasa je.. Ko tu je yang BANGANG mangkuk ayun. Ni dgn pas kerja aku dlm kereta, kereta takde sticker… Eiiiiii menyusahkan betul.

Banyak lagi benda BANGANG yg ko buat tapi kalau ungkit semua.. Haruslah mencecah ratusan nombornya.. Dan tak kuasa aku nak buang masa berharga aku dan level stress aku untuk mabgkuk ayun mcm ko kan!!!

Dah la… Aku dah GIVE UP dgn ko.. Dengan rasminya.. Aku tak jadi nak buat kenduri kesyukuran sebelum bersalin. Lepas bersalin je nanti aqiqah n kesyukuran skali. So setakat sponsor cenderamata je ye… Itu sebab aku dah JANJI dan aku tak pernah diajar oleh mak bapak aku untuk mungkir janji.

Ok dah puas hati… Erkk pada yg nak sampaikan kat mak bonda.. Silalah.. Iols dah tak leh tolerate mangkuk ayun ni.. Dan .. Ya 5/10, iols tak balik.. Buat apa menyusahkan diri untuk mangkuk ayun yang tak pikir org tu.

Categories: Family
  1. August 30, 2013 at 9:33 pm

    Ayat bwh sekali tu mcm lah tau sgt kan aiolls akan tunjuk…hahaha..isk isk isk….kat sini pon dok bengong jugak…cko jugak lagu tu…nak kawen…tapi apa semua xda nak bg tau…satgi x buat tlg…dok kt org x amik tau….satgi bila org main buat ja…dok kt x betul…km pon xnak jugak…tp sb bonda punya muka nak kn jg…buat je lah…huhuhu…..

  2. ans78
    August 31, 2013 at 12:28 am

    Ha la.. Sapa la lg yg dok baca blog iols n update bonda kan… wakaka.

    Uols buat apa? Kek? Ok gak tu.. At least bleh la potong kek tapi kalau cupcake.. Erkk rentikan.. Mahei bebenor.. Beli je cekelat buh dlm kotak habis citer

  3. sapa ka lagi
    August 31, 2013 at 6:06 pm

    cupcake lg sng nak buat sebenarnya….huhuhu…

  4. ans78
    August 31, 2013 at 6:10 pm

    Kos nya tak mahai ke? Bukan bekas tu agak mahal ke?

  5. sapa ka lagi
    September 2, 2013 at 7:18 am

    oh ni citer psl goodie bag ke….igt kot tanya psl hantaran tu….lol

  6. ans78
    September 2, 2013 at 7:20 am

    Cesss hantaran memang la lg senang cupcake

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s