Archive

Archive for the ‘I,Myself n Me’ Category

Macam macam

November 2, 2013 Leave a comment

Ya Allah.. Permudahkanlah urusanku nak bersalin nanti… Already in my 38 weeks..

Sangat tak larat bawa diri, tapi masih bekerja next week.. Cuti start 11/11… Harapnya bersalin awal pada tu sebab sesungguhnya saya dah tak larat…

Dari awal mengandung sampai skrg, tak putus putus masalah perubatan yg melanda.. Skrg ni albumin n BP tinggi plak.. Mencecah 142/93 tu.. Kepala berat je.. Tapi masih mampu bertahan dan malas nak pi spital lagi..

Ikhlas saya tak pernah nyesal dgn keadaan ni.. Ye lah.. 9 thn kawin.. 2 kali IVF.. IUI dah 7 kali.. Akhirnya Allah makbulkan juga doa hambanya yg hina ni.. Nak dpt zuriat sendiri.. Walaupun segala masalah melanda, tapi takpa.. Saya tak kesah.. Cuma semoga Lea ditakdirkan keluar awal dari EDD 19/11 tu..

Ummi dah tak larat sangat Lea.. Dan ummi bimbang keadaan kesihatan ummi yg tak baik ni akan mengganggu keadaan Lea.. Setakat ni alhamdulillah syukur kepada Allah.. Perkembangan Lea sangat baik.. Jadi ummi tak nak la keadaan ummi yg semakin lemah ni jejaskan Lea..

Apa pun semoga semuanya selamat…

Categories: I,Myself n Me

36 weeks and counting

October 18, 2013 Leave a comment

Minggu ni dah masuk 36 weeks iols pregnant…

Sesungguhnya sangat tak larat bawak perut dah sebab rasa berat sangat, sakit pinggang dan sengkak…

Jalan skit je dah mengah.. Tapi yang paling tak larat sebab satu badan bengkak/ kembung… Water retentation yg sangat teruk… Kaki bengkak tak surut2.. Tangan pun bengkak dan sakit tak boleh menggenggam…

Pi check Dr.. Nasihat Dr ialah.. Jangan byk berjln dan buat pergerakan tak perlu.. Dr kata, kalau org lain memang dinasihatkan bykkan berjln utk mudah bersalin.. Tapi puan kena rehat je sebab bengkak jadi teruk bila byk bergerak…

Pastu Dr suh minta surat masa next check up utk cuti bersalin awal.. Supaya bleh rehat..

Oklah Dr, 23 hb ni saya check up kat Hosp Ampang.. So saya akan minta cuti tu sebab saya pun dah tak larat dah nak pi kerja.. Memang kerja iols byk dok atas kerusi je.. Tapi sekali kali yg nak kena ngadap bos tu.. Kena bangun berjalan.. Adoi la.. Sakit kaki dan pinggang..

Nasib baik byk kerja yg dah settle.. Dan Yasmin memang boleh diharap utk siapkan kerja dengan baik..

So hopefully takyah lah tunggu minggu ke 40 baru nak keluar ye Lea sayang… Kalau dah kuat dan sihat.. Sila lah keluar ye sayang..

Categories: I,Myself n Me

Nak jalan2

September 29, 2013 Leave a comment

Teringinnya nak pi jln2..

– Teringin nak makan seafood kat muara sg duyung
– nak jalan2 di penang selama bbrp hari, mengenang kenangan study
– nak pi cameron highland saja enjoy suasana sejuk kat sana.. Genting too komersil sgt
– nak makan keropok lekor adik beradik kat losong.. Arghhh sedapnya
– nak makan nasi ketam kat juru.. Dan nasi kandaq kayu ori di penang..

Wahhh byknya teringin… Also nak pi tokyo again dan nak ke bali dan jeju island… Semua pun onhold.. Harapnya diri ini sihatlah lepas delivery nanti so that bleh pi tempat2 ni.

Dan juga cukup bajet utk buat semua ni 🙂

Categories: I,Myself n Me

Protected: Risau dan bimbang

September 16, 2013 Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Categories: I,Myself n Me

Seperti dijangka

September 12, 2013 2 comments

Seperti dijangka … Yes I’m the villain… Sombong, dah senang tak nak tolong adik beradik, berlagak…

Ya .. Saya semua itu dan lebih lagi… TAK PERNAH PEDULI APA JADI KAT ADIK BERADIK.. tak pernah tolong adik beradik.. Sombong, bongkak dll.

Kalau org lain kata.. Boleh tahan lagi.. Tapi kalau keluar dari mulut both parents sendiri… Hmm.. Like I said before..

Org lain bleh selfish.. But when you think about yourself then you’re being arrogant!

Anis Mardiana the supreme villain!!! 👿 yeay!!!

Categories: I,Myself n Me

Ok fine!

September 11, 2013 1 comment

When other people being selfish and only care about themselves.. You need to understand and facilitate.. But when you do the same.. Then you are being snobbish and arrogant… Ok fine!

Enjoy your life people… I will always be the villian no matter what… Thank you

Categories: I,Myself n Me

Review hematologi lagi

September 11, 2013 Leave a comment

Hari ni review kat hosp ampang lagi.. Tadi pi sorang je sebab malas la nak suh incik suami amik cuti lagi.. Lgpun dah sihat ni bleh je bawak keta pi sana sendiri…

Punyalah jauh kena parking keta dekat 1km kena jalan tapi janji tak kena saman ok lah kan.. Yg peliknya bila lalu kat bgn parking dlm hospital.. Nampak parking byk kosong.. Tapi guard tak kasi org masuk larking.. MOTIP???

Anyway.. Platlet 58, masih rendah.. Hmm Dr kata takmo kasi ubat lg sebab ubat akan ada side effect.. Tunggu bila dah dekat nanti.. Tapi sekarang every 2 weeks kena ulang check kat hosp ampang.. Aigooo leceh sungguh sebab bila pi sana confirm lama gila..

Hmm takpelah.. Kesihatan diri punya pasalkan..

Categories: I,Myself n Me